Dolar

32,5421

Euro

34,8988

Altın

2.426,08

Bist

9.645,02

Fatih Erbakan'dan 'yerli otomobil' açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün ilk kez tanıtımı yapılan yerli otomobile ilişkin 'Tam manası ile yerli ve milli olmasa da yüzde 30-40-50 oranında yerli ve milli bir otomobil olacak olsa da bu girişimini olumlu karşılıyoruz. Fabrika kurma istihdam oluşturma niyetini olumlu karşılıyoruz ve destekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-28 16:09:06

Fatih Erbakan'dan 'yerli otomobil' açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, parti genel merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"OLUMLU KARŞILIYORUZ VE DESTEKLİYORUZ"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün ilk kez tanıtımını gerçekleştirdiği Türkiye'nin Otomobili'ne destek verdiğini belirten Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yerli otomobil olarak lanse edilen araç, her ne kadar tasarımı, prototipi İtalya'da yapılmış ve İtalya'dan buraya gemi ile getirilmiş olsa da bizim için yüz 1 bile yüzde sıfırdan evladır. Tam manası ile yerli ve milli olmasa da yüzde 30-40-50 oranında yerli ve milli bir otomobil olacak olsa da bu girişimini olumlu karşılıyoruz. Fabrika kurma istihdam oluşturma niyetini olumlu karşılıyoruz ve destekliyoruz."

'YERLİ OTOMOBİLİN TASARIMININ İTALYAN ŞİRKETE AİT OLDUĞU' İDDİALARINA TOGG'DAN YANIT

Yerli otomobilin tasarımının İtalyan şirketine ait olduğu iddialarına TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş yanıt verdi.

Tasarım ekibinde Mercedes'in efsane tasarımcısı Murat Günak'ın olduğunu ifade eden Karakaş şunları söyledi; "Biz 18 tasarım eviyle görüştük. 18 tasarım evini 3'e indirdik. 5 farklı tasarım isteyip 15 tasarımı yan yana koyduk. O süreçte Murat Bey (Murat Günak) bize Türkiye'yi Avrupa'yı tanıyan tecrübesiyle çizgileriyle yardımcı oldu. Onun haricinde Türk tasarımcı ve mühendis arkadaşlarımız var. Seçtiğimiz tasarım eviyle birlikte çalışan 6 Türk arkadaşımız vardı. Murat Bey'le de çok kez konuştuk. "

Haber Ara