Dolar

32,4905

Euro

34,8145

Altın

2.473,03

Bist

9.530,47

Fatih Çintimar: 'Gelibol Maratonu'nu dünya çapında bir organizasyon yapmak istiyoruz'

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, önümüzdeki yıldan itibaren Gelibolu Maratonu'nu büyüterek dünya çapında bir organizasyon yapmak istediklerini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-02 16:59:05

Fatih Çintimar: 'Gelibol Maratonu'nu dünya çapında bir organizasyon yapmak istiyoruz'
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, önümüzdeki yıldan itibaren Gelibolu Maratonu'nu büyüterek dünya çapında bir organizasyon yapmak istediklerini söyledi.

Turkcell'in ana sponsorluğunda bu yıl ikincisi düzenlenen, Türkiye'nin 'Barış' temalı ilk maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu, 'Barış için Koşuyoruz' sloganıyla ve 6 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Maratonu katılan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Turkcell böyle bir organizasyona adını koyduğu için güzel bir organizasyon yapılması gerekiyordu. Türkiye'nin en büyük GSM operatörü olarak yapmış olduğu bu organizasyonda Çanakkale ile birlikte Kale Grubu ile birlikte Atletizm Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın himayesinde böyle güzel bir organizasyonun ikinci yılında bu kadar güzel ve bu kadar büyüterek gerçekleştirdi" diye konuştu.

Çintimar: "Federasyon olarak buradayız"

Önümüzdeki yıldan itibaren bu yarışın dünya çapında bir organizasyon olma yolunda emin adımlar ile yürüdüğünü söyleyen Çintimar, "Çünkü bu bölge bunu hak ediyor. Dünyanın barış simgesi olmuş bir bölge Çanakkale Gelibolu. Yarışın ismi çok güzel 'Barış için Koşuyoruz' günümüz dünyasında bundan daha önemli bir slogan herhalde olmaz, bulunamazdı.Onun için de Çanakkale'deki iş adamları derneğimiz bu işin başında Çanakkale Valimizin himayesinde. Tabii Turkcell bunun en büyük sponsorlarından bir tanesi. Biz de Kaan Bey başta olmak üzere bütün ekibine teşekkür ediyoruz. Çünkü Atletizm Federasyonu'nun da ana sponsoru Turkcell. Bu anlamda bizim için her şekli ile önemli. Biz de Türkiye Atletizm Federasyonu olarak bütün ekibimiz ile buradayız. Önümüzdeki yıldan itibaren de uluslar arası alanda sporcuların davet edilerek bu barış temasının dünyaya lansmanın yapılabilmesi adına elimizden ne geliyorsa şu ana kadar yaptığımız gibi bundan sonra da katlayarak devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Önümüzde ki yıllar içerisinde yabancı sporcuların arttırma konusunda ise Çintimar, "Var ama tabii şimdi genelde sporcular bu tip yarışmalarda ödül için koşuyorlar. Burada da ödül barıştır, sevgidir, ülkelerin birlikteliğidir. Bu anlamda tabii katılım var ama yeterli mi değil ama önümüzdeki yıl bu katılım özellikle barış teması ile sadece bizden değil bütün ülkelerden katılımcı olabilmesi adına Türkiye Atletizm Federasyonu olarak elimizden gelen her çalışmayı yapıp önümüzdeki yıl IAF'ın da yönetim kurulundan birileri ile bu organizasyonu burada hem IAF hem de Avrupa ve Dünya Atletizm Federasyonu'nun temsilciler ile birlikte en güzel şekilde yukarıya doğru taşımak için mücadele edeceğiz" dedi.

Terzioğlu: "Barış için koşulan bir tematik maraton"

Bu seneki Gelibolu Maratonu'na 6 bin fazla kişinin katıldığını belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Avrupa Atletizm Federasyonu burayı bu sene 5 yıldızlı koşular içine dahil etti. Hakikaten çok mutluyuz bu dünyada ilk ve tek. Gelibolu çok özel bir yer. Sadece bir değil birden fazla ülke insanının gurur duyduğu yüzyıl önce bağımsızlık için savaşılmış ama şimdi barış için koşulan bir tematik maraton. Ben ümit ediyorum ki Gelibolu Maratonu ileri ki yıllarda 10-15 bin sayılarına ulaşacak ve dünyada da herkesin, her sporcunun, sporseverin gelip bir kere yarışmak isteyeceği bir yer olacak. Burası bir doğa harikası. Türkiye'nin 2 tane doğa harikası boğazı var onlardan en güzeli tarihi olarak da en değerlisi bende. Burada ayrıca bir teknoloji şovu da yapıyoruz çünkü koşucuların her birine birere kulaklık verdik. Bu kulaklıklar ile tarihi dokuya buranın anılarına uygun bir müzik listesi yaptık. Fizy'den müzik dinleyebiliyorlar. Göğüslerindeki numaralarda birer barkot var. Bunun sayesinde çekilen fotoğraflar ki herkesin fotoğrafı çekiliyor bizim akıllı depo ürünümüz ile internette saklanıyor. Orada erişilebilir durumda ve cep telefonlarına da şu anda canlı yayın yapıyoruz. Bizim için teknolojiyi, sporu insanlarla buluşturmak çok önemli. Gelibolu Maratonu da bu açıdan gurur duyduğumuz bir aktivite. Türk Hava Yolları'ndan da bu anlamda çok güzel bir destek alıyoruz. Onlar da uluslararası yarışmacıların buraya ulaşım desteğini veriyorlar. Tabii bu sene Türkiye açısından özel bir sene belki 2-2.5 ay içerisinde bazı planlanan katılımlar gerçekleşmedi. Ama bunlar önümüzdeki sene için bizi daha da biliyor burayı uluslararası platformda da tanıtmamız lazım" diye konuştu.

Acer: "Destek vermek için elimizden geleni yaptık"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise, "Geçen yıl Gelibolu Maratonu fikri bize ulaştığı zaman ben gerçekten çok mutlu oldum. Çünkü Gelibolu Yarımadasının tarihi önemi Türkiye Cumhuriyeti açısından hepimizin bildiği bir gerçek. Fakat buranın Türkiye'ye ve dünyaya duyurulması için daha büyük aktiviteler yapılması anlamında maraton fikri gerçekten çok güzel bir fikirdi. Biz sonuna kadar destekleyeceğimizi geçen yıl söylemiştik. Birincisi geçen yıl yapıldı. Bu yıl ikincisi yapılıyor ve biz daha fazla destek vermek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Hatta üniversite içerisinde yönetimde bulunan arkadaşlarımızdan bir ekip oluşturduk. Bütün bu hazırlık toplantılarına katıldılar. Bizim öğrencilerimiz gönüllü olarak katılıyorlar buraya, organizasyona katkı vermek için. Onun dışında üniversiteden hocaların, öğrencilerin Gelibolu Maratonu'na katılmasını sağlamak için özel programlar yaptık" dedi.

Haber Ara