Dolar

32,5258

Euro

34,8420

Altın

2.488,57

Bist

9.545,31

Faslı Parlamenterler: İsrail heyetini istemiyoruz

Fas hükümeti Danışmanlar meclisinde düzenlenecek uluslar arası sempozyuma hazırlanırken sempozyuma İsrailli temsilcilerin davet edilmesini eleştirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-08 09:40:33

Faslı Parlamenterler: İsrail heyetini istemiyoruz

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Fas'ın iktidar Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD), Fas İşçi Sendikaları Birliği ve Demokratik İşçi Sendikaları Konfederasyonu tarafından oluşturulan üçlü blok, parlamentonun ikinci kanadı olan Danışmanlar Meclisinde düzenlenecek uluslararası sempozyum için  İsrailli temsilcilere davet gönderimesine  sıcak bakmadıklarını söyledi.  

Başkent Rabat'taki Danışmanlar Meclisinde üyesi bulunan üçlü blok tarafından yapılan ortak açıklamada, “İsrail'in eski savunma bakanı ve savaş suçlusu siyonist Amir Peretz ve beraberindeki Knesset Parlamentosu üyelerinin, Fas Danışmanlar Meclisi, Akdeniz Parlamenter Asamblesi ve Dünya Ticaret Örgütü tarafından ortaklaşa düzenleyeceği uluslararası sempozyuma davet edilmesini şiddetle kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi. 

"TEHLİKELİ BİR GELİŞME..." 

Açıklamada, Fas Danışmanlar Meclisinde bugün başlayacak toplantıya İsraillilerin katılmasının iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmeye yönelik bir adım olduğu belirtilerek, söz konusu eylem, “tehlikeli bir gelişme” olarak adlandırıldı  Toplantıya katılacak tarafların davet edilme sürecinin gizlilik içerisinde yürütüldüğü belirtilen açıklamada, Danışmanlar Meclisine rapor veren komisyonların bu sürecin dışında tutulduğu ifade edildi.  Fas halkının seçimlerine "saygı duyulmadığı" kaydedilen açıklamada, “Danışmanlar Meclisinden, Filistin'deki Siyonist işgali reddeden Fas halkının seçimine uygun ve tutarlı bir tutum sergilemesini bekliyoruz. İsrail ile her türlü normalleşme hareketine karşıyız.” ifadeleri kullanıldı.  

Fas, eski İsrail Başbakanı Şaron'un 2000 yılında Mescid-i Aksa'yı basmasının ardından İsrail ile olan ilişkilerine sona erdirmiş ve Rabat'ta bulunan İsrail İletişim Ofisi'ni kapatmıştı.  sempozyumöÜlkede zaman zaman düzenlenen etkinliklere İsrailli katılımcıların davet edilmesi, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi oluşumlar tarafından protesto ediliyor. 

Haber Ara