Dolar

32,5045

Euro

34,6509

Altın

2.479,32

Bist

9.599,50

Faşistler Yunanistan sınırında!

Avrupalı ırkçı gruplar, mülteci ve göçmenleri gerçek mermilerle vuran ve, yoğun şiddet uygulayan Yunanistan'a destek vermek için sınıra gitti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-06 08:46:00

Faşistler Yunanistan sınırında!

Fransa'da doğan ve son yıllarda Avusturya ve Almanya'da da yayılmaya başlayan ‘Kimlikçiler Hareketi' isimli grubun üyeleri, sınırın Yunan tarafına gelerek mülteci ve göçmenler aleyhinde gösteri yaptı.

"SINIRLARI KORUMASI İÇİN YUNANİSTAN'A YARDIM ETTİK"

Irkçılar sosyal medya hesaplarında da “Sınırlarını korumaları için Yunanlara yardıma gittik” diye yazdılar.

"ALMAN NAZİ'LERİN DE GELECEĞİNİ DUYDUM"

Yunanistan'ın eski Denizcilik Bakanı Panayiotis Kuruplis, Skai televizyonuna demecinde hem ırkçı Almanların gelişini hem de Meriç'te silahlı sivil Yunanların geceleri mülteci avına çıkmalarını eleştirdi. Kuruplis “Ellerinde av tüfekleri olan vatandaşlar görmek istemiyorum. Alman Neonaziler'in de geleceğini duydum” dedi.

NAZİLER KAN KOKUSU ALDI

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haber sitesi ‘in.gr'dan aktardığına göre, sitere, “Alman ırkçılar kan kokusu aldılar. Meriç'te ortamın faşizme elverişli olmaya başladığına karar verdiler” ifadesini kullandı.

YUNAN GÜÇLERİ ‘KUTSANDI'

Otosefal Yunanistan Kilisesi'nin lideri Atina Başpiskoposu Yeronimos da Meriç'e giderek Yunan güvenlik güçlerini ‘kutsadı'. Yeronimos önce “Mülteciler için üzgünüm” dedi, sonra Yunan güvenlik güçleri ile iftihar ettiğini söyledi.

Yunan Hükümet Sözcüsü Stelyos Peças da “Sınırlar ne kadar gerekiyorsa kapalı kalacak. Milli güvenliğimiz söz konusu” diye konuştu.

Ege'de Midilli adasında ise 1 Mart'tan sonra gelen ve Yunan Hükümeti'nin “1 ay süreyle hiçbir iltica talebinin kabul edilmemesi” kararı yüzünden göçmen kampı yerine günlerdir limanda bekletilen mülteci ve göçmenler, donanma gemisi ‘Rodos'ta nezaret altında tutuluyorlar. Yunanistan, Ege'de, Midilli, Sakız ve Sisam adaları çevresinde deniz ulaşımını da yasakladı. 12 Mart'a kadar sürecek yasaktan ticaret gemileri, Avrupa Sınır Koruma Ajansı (FRONTEX) tekneleri ve NATO'nun Ege'deki keşif, izleme ve gözetim gemileri muaf tutuldu.

Haber Ara