Dolar

32,5142

Euro

34,5596

Altın

2.493,08

Bist

9.548,09

Fas'taki boykot Danone'yi zarara soktu

Fas’taki sosyal medya  aktivistleri tarafından, belirli ürünlere karşı başlatılan boykot başarılı oldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-08 11:25:12

Fas'taki boykot Danone'yi zarara soktu

Çeviren: Ayhan AYBAKAN

Danone firması, Çarşamba günü bazı pastörize süt ürünlerinde %10 luk bir düşüş yaşadığını açıkladı.

Fransız grubun yaklaşık %99,68 ine sahip olduğu merkez danonenin ciroları sosyal ağlarda başlatılan gizemli boykattan dolayı ikinci dönemde %40 düştü.

Hükümetin engelleyemediği bu benzeri görülmemiş isimsiz protesto, Fasta ki pazarların liderleri olan Afrika benzin istasyonları ve Sidi Ali sularını da hedef alıyor.

Tüketicileri dinleyen Danone, EmmanuelFaber'inFacebooktaki basın açıklamasında 470ml süt paketlerinde 0,32 ve 0,29 EUR indirim yapmaya karar verdiğini duyurdu. Ayrıca 2,5 dh'lik yeni bir 470ml yağsız süt ürününüde piyasaya sunacaklarıı duyurdu.

Danone'ye göre; bu ticari yaklaşım, ülkenin farklı şehirlerindeki 100.000 kişiden oluşan ve her yaştan tüketici,üretici ve satıcıyı bir araya getiren geniş bir kampanyanın sonucudur.

Boykot için rasyonel bir açıklama yoktur , bunu anlamaya çalışmaktan ziyade dinlemeye çalıştık. Çok maddi sıkıntılar çeken insanlar olduğunu gördük. Danone CEO'su DidierLamblin basın toplantısında bir soru üzerine;  boykotun, dünyanın herhangi bir yerinde benzeri görülmemiş eşsiz,öncü  yeni bir kriz anlamına geldiğini söyledi.

Boykotun temmuz ve ağustos aylarında pek etkisinin olmadığını fakat  önümüzdeki haftalarda daha önemli etkilerini görebleceklerini  belirtti. On gün içinde %40 kaybettik ama %50 iyileşebilirsek mutlu oluruz, dedi.

Faber, “Danone'nin ana hedefinin tüketicilerinin markaya geri dönmesini sağlamak olduğunu ve şirketi dengeye yeniden kavuşturmak”  olduğunu söyledi.

Danone mayıs ayında 886 geçici sözleşmeyi yenilememeye karar vermişi ve yerel çiftçilerden aldığı süt tedariğini %30 azaltmıştı.

Kaynak:Africanews

 

 

 

 

 

Haber Ara