Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

Fas’ta en çok sorulan soru: Kralın karısı nerede?

Fasta en çok merak edilen konu, Fas Kralı 6. Muhammed’in 17 yıllık karısı Prenses Lalla Salma. Uzun zamandın ortalarda gözükmeyen Prenses Lalla Salma’nın Kral Muhammed ile aralarının bozuk olduğu, 2 çocuğuyla birlikte İtalya’da bir tatil beldesinde yaşadığı öne sürüldü. Söylentilere göre ise, kıyafet tutkusu ve lüks yaşamı ile tepkilerin odağındaki Kral’ın yeni bir evlilik için hazırlık yaptığı öne sürüldü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-10 17:49:54

Fas’ta en çok sorulan soru: Kralın karısı nerede?

 

Kuzey Afrika ülkesi Fas'ta, gündem ne “Arap Baharı, ne de 'ekonomik' zorluklar. 2012 yılında “eşcinsel olduğuna ilişkin haberlerle 'imajı' zedelenen Fas Kralı 6. Muhammed'in, 17 yıllık karısı Prenses Lalla Salma'nun uzun süredir ortalarda gözükmemesi başta Fas halkı olmak üzere, medyanın da dikkatini çekti. Şimdi herkes birbirine, “Kralın karısı nerede?”, sorusunu soruyor. Fas halkının birinci gündemi ne, “Arap Baharı, ne de ekonomik zorluklar”

KRAL VE PRENSES'İN
BOŞANACAĞI ÖNE SÜRÜLÜYOR

Fas Kralı 6. Muhammed'in eşi Prenses Lalla Salma'nın uzun süredir kayıp olmasının ardından nerede olduğuna dair ilk kez basına bilgi sızdı. 16 yıllık evli, 2 çocuk sahibi Kral Muhammed ve Salman çiftinin boşanacağı iddia ediliyor.

Sunday Times , Fas Kralı 6. Muhammed'in karısı Princess Lalla Salma'nın neden kamuoyunda bulunmadığını merak etti.

Gazete, kralın bağımsız bir kişiliğe sahip prensese kızgın olup olmadığını sordu.

Gazete için Matthew Campbell tarafından hazırlanan ve "Arab21" tarafından çevrilen bir raporda, gazete, kraliyet sarayı sakinlerinin soru sormaya cüret etmediğini, yerel medyanın konudan uzaklaştığını, ancak sorunun tüm Faslıların kafasında olduğunu, "Lalla Salma" ne olduğunu söyledi. ?

LALLA SALMA 15 AYDIR
ORTALARDA GÖZÜKMÜYOR

Prenses Salma'nın yokluğuyla ilgili gizem bir dizi söylentiye yol açtı ve 15 ay boyunca yokluğunu merak eden birkaç diplomat bıraktı. Amerika'ya seyahat ettin mi yoksa kral onu kızdırdıktan sonra kapalı bir sarayda mı? Gazete, Prenses'in yokluğunun açık olduğunu, özellikle de varlığın belirgin kızıl saçlı olduğunu ve bir başlık giymeyi reddettiğini ve “pantolon” giymeyi tercih ettiğini ekledi.

Bilgisayar bilimi diplomasına sahip olan prenses gölgelerde yaşamayı reddetti, bu yüzden bir kanser bakım kurumu olan Lalla Salma Vakfı'nı kurdu ve bir kez daha kocasını yabancı yetkililerle konuşurken temsil etti. Ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Şerefiye Elçisi olarak seçildi.

Prens ve karısı Megan Markle, karısı yokken Kral Muhammed VI, Taç Prens Moulay Hassan ve kızı Lalla Khadija ile bir araya geldi. Prenses geçen ay Kral Philip'in ziyaretinde yoktu. Prenses Lalla Hasna, kralın küçük kız kardeşi gibi göründü.

Gazete, Fas'ın kralın geniş bir otoriteye sahip olduğu ve genellikle bu tür konular hakkında açıklama yapmadığı mutlak monarşilerden biri olduğunu belirtti.

KRALIN KIYAFET TUTKUSU
VE YAŞAM LÜKSÜ

Kral, yılda 1 milyon £ (1.3 milyon $) hayvan yemi satın alarak, giysi miktarını iki katına ve bir kez de Londra'da bir Kaşmir paltosu almak için 35.000 £ ödüyor. Kıyafet tutkusuna ek olarak, kral hızlı arabalara bayılır. Motorlarını ayarlamak için Aston Martinini Herkül'e yolladığı söylendi.

Kendisinden o günü kimin yöneteceğine karar vermek için asistanlarından arabalarını incelemelerini istediği söyleniyor. Personeli ve klima ile donatılmış 12 oda bulunuyor ve tüm kendine hoşgörü mevcuttur. Bunlardan sadece dördü kullanılır ve yılın geri kalanı yurtdışında tercih edilir. Kralın 1972'de babası Kral Hassan tarafından satın alınan kuzeydoğu Fransa'daki Pietz köyünde bir kalesi var.

Kralı bazen onu yurtdışına çeken resimlerde görünen sanal kral olarak tanımlayanlar var. Biri Tanzanya'da diğeri de rock grubu olan şort ve püsküllü bir gömlekle göründü. Başka birinde, geçen yıl kalp ameliyatından sonra bir Fransız hastanesinden toparlandığı görüldü. Ailesi ve arkadaşları tarafından kuşatıldı, ancak La Salma resimde görünmüyordu. Rabat'ta Aralık 2017'den beri hiçbir kültürel etkinlikte görülmedi.

Bazıları ortadan kaybolmasını, "aldatıcı tavrını" ve "kibirini" eleştiren isimsiz bir Fas sitesindeki bir rapora bağladı. Gazete, Fas'ta hiçbir sitenin bu raporu küçüklerin rızası olmadan yayınlayamayacağını söyledi. Faslı bir gazetecinin geçen yaz hazırladığı bir rapora göre, La Salma, çocuklarıyla birlikte İtalya'nın Potofino beldesinde, onun yokluğuyla ilgili konuşmayı kolaylaştırmak amacıyla görüldü.

Kraliyet ailesinin gözlemcileri, Kral Lalla Latifa'nın annesinin Lalla Salma ile aynı kaderi yaşadığına inanıyor. İspanya'da yaşayan eski bir Fas askeri olan Hicham Bouchti'nin yazdığı bir kitaba göre, kral annesini babasının gardiyanının şefiyle olan ilişkisi için cezalandırdı. Bir süre önce Paris'te sessizce yaşamasına izin verildi.

KRAL SANKİ AYRI GEZEGENDE YAŞIYORDU

Harem sistemi, Fas Kralı II. Muhammed'in 1999'da ortadan kaldırmasına kadar Fas'ta faaliyet göstermeye devam etti. Kral, aylar sonra ayrılan çocuk sahibi olamayacağını söyleyen Amina adında barbar bir kadınla evlendi ve ardından 2002'de partide tanıştığı Salma ile evlendi. Başka bir gezegenden gelmiş gibi görünüyordu, ancak ünlü ve popüler hale gelmesini engellemedi.

Söylentiler, İkinci Kralın evliliğinin incelenmek üzere olduğunu ve Kralın sevgisinin başka bir yerde olduğunu gösterir. Diplomatik bir kaynağa göre, Müslüman kadının evliliğini susturma ve çocuklarını görme hakkıyla sürgünde yaşamaya karar verildi.

Düşüşüne katkıda bulunan dipnotu korkutan oğlu Moulay Hassan üzerinde bir etkisi olduğuna inanılıyor. Hasta kralın kralı bırakabileceği ve hobilerini uygulamaya devam edebileceği yönünde spekülasyonlar var.

KRALIN EŞCİNSEL OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

2012 yılında Fas Kralı 6. Muhammed'in eşcinsel olduğuna ilişkin haberler skandal oluşturmuştu. Kral ile eski bir bilgisayar mühendisi olan prenses Lalla, 1999'da bir partide tanışmış ve 2001'de evlenmişti. Kral Muhammed'in tessettürlü olmayan bir kadını eş olarak seçmesi, o dönem Fas'ta büyük gürültü koparmıştı.

Haber Ara