Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Fas'ta '11. Uluslararası Sela Kadın Filmleri Festivali' başladı

Türkiye'nin onur konuğu olduğu festival 30 Eylül'e kadar devam edecek- Festivalin belgesel kategorisinde Türkiye ile Fransa ortak yapımı 'Başka Bir Dağ' yarışacak, ayrıca Türk sinemasından 5 film gösterilecek

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-26 02:19:40

Fas'ta '11. Uluslararası Sela Kadın Filmleri Festivali' başladı
Fas'ta, Türkiye'nin onur konuğu olduğu "11. Uluslararası Sela Kadın Filmleri Festivali" başladı.

Sela kentindeki festivalin açılışına yerli ve yabancı birçok sanatçının yanı sıra bazı siyasiler ve yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Festivali organize eden Buregreg Derneğinin Başkanı Nureddin Şimau, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda sinema sektöründe özellikle teknik düzeyde gösterdiği olağanüstü başarıdan dolayı festivale onur konuğu olarak davet edildiğini söyledi.

Türk sinemasının artık yenilendiğini, kendine özgü bir enerji ve potansiyelinin olduğunu belirten Şimau, "Fas seyircisini ve sinema uzmanlarını Türk sinema sektörüne yakınlaştırmalıyız. Kültürel olarak yakınlaşmaya katkı sağlamak için Türkiye Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü ile ortak birçok faaliyet düzenliyoruz." dedi.

- Festivalde Türk filmleri geçidi

Festivalin yarışma bölümünde, uzun metrajlı film kategorisinde Nijer, Danimarka, Mısır, Hırvatistan, Fas, Fransa, İspanya, Almanya, Arjantin, Japonya ve birden fazla ülkeden oluşan ortak yapımlar arasında yer alan 12 film, belgesel kategorisinde ise 5 film yarışacak.

Türkiye ile Fransa ortak yapımı, 2017 yılında çekilen belgesel film "Başka Bir Dağ", festivalin belgesel kategorisinde yarışacak filmler arasında yer alıyor.

Festivalin onur konuğu ülkesi Türkiye'den, Yeşim Ustaoğlu'nun yazıp yönettiği 2012 yapımı "Araf" ve 2008 yapımı "Pandora'nın Kutusu", yönetmenler Aslı Özge'nin 2013 yapımı "Hayatboyu", Ahu Öztürk'ün 2015 yapımı "Toz Bezi" ve Pelin Esmer'in 2012 yapımı "Gözetleme Kulesi" filmleri gösterime sunulacak.

Film gösteriminin yanı sıra bir dizi sanatsal faaliyete de ev sahipliği yapacak festivalde en iyi film, en iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ve jüri özel ödülü olmak üzere 5 ödül sahiplerini bulacak.

Festival 30 Eylül'e kadar devam edecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara