Dolar

32,5996

Euro

34,7867

Altın

2.505,32

Bist

9.456,60

Faruk K kimdir, gerçek adı nedir? Faruk K kaç yaşında, nereli?

Türkiye'nin bir dönemine damga vuran Faruk K., uzun zaman sonra yeniden ekranlara geldi. Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk olan Faruk K. hakkındaki bilgiler merak konusu oldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-30 09:45:38

Faruk K kimdir, gerçek adı nedir? Faruk K kaç yaşında, nereli?

Azar Azar ve Honki Ponki şarkılarıyla herkesin dilinen dolanan Faruk K., şarkı sözleri ve dansları ile bir dönemin fenomen sanatçılarındandır.

Uzun zamandır ekranlarda görünmeyen Faruk K,, Demet Akalın ve Alişan'ın gündüz kuşağı programına konuk olarak sevenleriyle buluştu.

İzleyiciler Faruk K. ile ilgili bilgileri araştırmaya başladı. Faruk K kimdir, gerçek adı nedir, kaç yaşında, Faruk K. şarkıları gibi konular merak konusu oldu.

İşte Faruk K hayatı ve kariyeri hakkındaki bilgiler...

FARUK KURUKAYA KİMDİR?

1973 İstanbul Şişli doğumlu olan Faruk Kurukaya, sahne ismi ile bilinen Faruk K., aslen Sinopludur.

İstanbul Yapı Meslek Lisesi mezunudur. Mezuniyetin ardından bir süre amatör tiyatro gruplarında yer almış ve oyunculuk yapmıştır.

Ayrıca özel dans derslerinide bu dönemde alan Muhabbet92 müzikalinde usta isimler Emel Sayın ve Şener Şen ile birlikte sahne almıştır. Ardından 9 yıllık bir dans serüveninin başlangıcını Yonca Evcimik ile gerçekleştirmiştir. Bir yandanda beste ve söz yazarlığı çalışmalarını sürdürmüştür.

Üniversite eğitiminide aksatmamış ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı modern dans bölümünden mezun olmuştur.

İlk albüm çalışmasını ise 1996 yılında Bir Kaç iyi Adam grubu ile çıkarmış hemen ardından Çıtır Kızlar ile aynı kaseti paylaştıkları 2. albümü müzik piyasasına sürülmüştür.

Albümleri, Honki Ponki, Aşk Tek Yön, Azar Azar, Kalbimin Sesi, Fark ve Enerji'dir. En son 2016 yılında Aşka Geldik isimli single ile müzik çalışmalarını devam ettirmiştir. Aynı zamanda 2017 yılında vizyona giren sinema filmi Aşka Geldik'te oyuncu olarakta yer almıştır.

Haber Ara