Dolar

32,3288

Euro

35,0948

Altın

2.295,22

Bist

9.045,48

Faruk Çelik sözlerine açıklık getirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Faruk Çelik dün Davutoğlu ve Bahçeli arasındaki görüşme sonrasında 'Başbakanımız çok güzel açıklamalar yapacak' sözü için açıklamada bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 16:02:14

Faruk Çelik sözlerine açıklık getirdi
Görüşme biter bitmez, yoğun bir medya ilgisi vardı. Gazeteci arkadaşlarımız "Yıldırım nikah mı kıyılıyor iki parti arasında?" dediler. Biz de o sırada hemen asansöre binmek zorundaydık. Asansörün kapısı kapanırken gazeteci arkadaşların yoğun sorularına; "Çok önemli açıklamalar yapacak" dedim ve devem ettik. Benim bu sözlerim çok güzel açıklamalara dönüşmüş. 
 
"ERDOĞAN ERKEN SEÇİM İSTEMEDİ"
 
MHP ilk tur görüşmede de koalisyona giremeyeceğini ifade etti. Sayın Bahçeli kesinlikle koalisyonda olamayacakları konusunda net tavrını ortaya koydu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başından beri koalisyon değil erken seçim istediği iddiaları hakkındaki soruyu yanıtlayan Çelik, Cumhurbaşkanı'nın erken seçim istemediğini, egoların bir kenara bırakılarak koalisyon için çalışılması gerektiğini söylediğini belirtti. 
 
CHP İLE GÖRÜŞMELER GEREĞİNDEN FAZLA MI UZATILDI?
 
Çelik, CHP ile yürütülen istikşafi görüşmelerin zaman geçirme adına fazla uzatıldığı yönündeki görüşler hatırlatıldığında, CHP ile görüşme süresini uzatmadıklarını, başka alternatif olmadığı için koalisyonu zorladıklarını söyledi.
 
Çelik, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün başkanlık için gündeme getirdiği "Olası seçimde seçmenin önüne referandum pusulası da koyabiliriz" önerisine yönelik ise; yapılacak seçimlerin başkanlık seçimi olmadığını, şu anda 7 Haziran sonrası ortaya çıkan siyasi manzaraya adapte olamamanın sorunlarının yaşandığını, yapılacak işin seçimlere hazırlanmak olduğunu belirtti.
 
MEMURLA TOPLU GÖRÜŞMELER
 
3 milyon memur, kamu çalışanı, 2 milyon da emekli var. 5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren 3 Ağustos'ta başladığımız toplu sözleşme süreci var. Bu süreç şöyle işliyor; önce yetkili konfederasyon ve diğer konfederasyonlar tekliflerini veriyorlar. O teklifler inceleniyor ve arkasından yetkili konfederasyonun teklifi üzerinden biz kamu işvereni olarak müzakereleri sürdürüyoruz. Şimdi yoğun bir şekilde komisyonlar çalışıyor. Belli sürelerde biz de bir araya geliyoruz. Sendikalar teklifi verince kamu işvereni olarak bizim de teklif vermemiz gerekiyor. Bizim de orta vadeli plan ve programlarda artışların nasıl olacağı, kamu çalışanlarına zamların nasıl olacağı tanımlanmış. Bu çerçevede biz de ilk teklifimizi 2016 yılı için 4+4 olarak verdik.
 
İlk toplantıdan sonra bunu 5+4'e taşıdık. Amacımız bizim teklifimizle memurun talebinde arayı bulmak. Teklifimiz son değil, belki yükselebilir.

Haber Ara