Dolar

32,3660

Euro

34,9644

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Fars Haber Ajansı: PYD'liler casusluk operasyonları için Mossad'dan eğitim alıyor

İran'da yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın (FNA) Suriye'deki muhalif gruplara yakın Arapça haber sitesi Khabour'dan aktardığı bilgiye göre ABD destekli PYD güçleri İsrail’deki Mossad ajanları tarafından 'bölgesel devletlere karşı casusluk operasyonları yürütmek' üzere eğitiliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-17 16:24:37

Fars Haber Ajansı: PYD'liler casusluk operasyonları için Mossad'dan eğitim alıyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Suriye'deki PYD bölgesi Haseke/Kamışlı'dan 20 PYD'linin Filistin'deki işgal altındaki bölgelere getirildiğinin belirtildiği haberde bu grupların eğitim verildikten sonra Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başketi Erbil'e gönderildikleri iddia edildi.

Haberde Deyrizor'daki PYD güçlerinin Amerika ve İsrail'den silah alma karşılığında bu ülkelere petrol sağladığı belirtildi. Ayrıca Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin "ABD ve İsrail lojistik malzemelerinin PYD'ye iletilmek üzere 70 kamyonla Suriye'ye gönderildiğini" açıkladığı ifadelere yer verildi.

İSRAİL'İN PYD'YE DESTEĞİ.

İsrail'in PYD/YPG/PKK'ya destek verdiği, özellikle PYD'nin Suriye'deki faaliyetlerini desteklediği biliniyor.

2015 yılında Washington'daki Brookings Enstitüsü'nde bir panele katılan İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon "Suriye'de IŞİD yenilmek isteniyorsa Kürt güçler donatılmalı" demişti.

İsrail Adalet Bakanı Siyonist Ayelet Şaked de ABD'nin Suriye'den çekilme kararının Türkiye için olumlu sonuçlar doğuracağını ve YPG'yi yalnız bırakacağını söyleyerek "çekilme" kararını eleştirmişti.

Öte yandan İsrail Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Eylül 2017 düzenlediği bağımsızlık referandumuna da destek vermişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara