Dolar

32,5461

Euro

34,8837

Altın

2.436,27

Bist

9.735,29

Fare doğuran dağ, İsviçre

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-04 12:03:59

Fare doğuran dağ, İsviçre

(1) Karşıma çıkan ana başlık şu şekilde ; " İsviçre hükümeti, Avrupa Birliği (AB) yeniden yerleştirme programı kapsamında ilk defa Yunanistan'da bulunan 30 Suriyeli sığınmacıya kapısını açtı." 

Sen kalk 2015'te "Suriye bölgesinden 3 bin sığınmacıyı kabul edeceğim" de, bugün 30 kişi ile karşımıza çık. Alıştığımız disiplinine, ciddiyetine, dünyanın en zengin ülkelerin başında geliyor olmana, tarafsızlığına(!), medeniyet(!) ve demokrasine(!) tam adapte olmuştuk ki bu haberle gülesimiz geliyor İsviçre .. 

Tutamıyoruz kendimizi billahi. 

Resmi rakamlara göre 2.7 milyon , resmi olmayan rakamlara göre de 3 milyonun üzerinde mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'yi düşündüğümüzde, Avrupa ülkelerinin politikalarımıza karşı olan sancılarının sebeplerinden birini daha net görmüş oluyoruz. 

( 2 )Burka, Peçe Baharı

İsviçre'nin yalnızca belli bölgesinde yasaklanmış olan Burka ve Peçe, geçtiğimiz hafta İsviçre Ulusal Meclisi'nde yapılan 87 "evet" oyla bütün ülkede yasaklandı. 

Bu  konuyu gündeme getiren SVP(İsviçre Halk Partisi) Milletvekili Walter Wobmann "nihayet sorunu kökten çözdük , ülke uzun zaman bu konuyla meşgül edildi" diyerek aldığı hazzı bizlere de yansıtmış oldu. 

İslamofobi'nin her geçen zaman daha da tırmalandırıldığı şu günlerde yaşanan şu yasakların bir son olacağını zannetmiyorum. 

Tokalaşmayan öğrenci, başörtüsüyle okuluna devam etmek isteyen genç kız, minarelerin yasaklanması ve saire gibi konularla gündemi canlı tutan İsviçre, İslamiyet üzerinden hiçbir zaman pençelerini çekmeyecektir. 

Burka meselesinin listedeki üzerinin çizilmesi ile bir alt sıraya geçiş yapabilecekler demektir.

Bu arada Bulgaristan da ülke genelinde Burka ve Çarşaf yasağı kanununu çıkardı. 

Sıradaki ülke gelsin..

 ( 3 ) Osmanlıspor- FC Zürih karşılaşmasında PKK sevici İsviçre

Herkes günlerdir hazır. 

Osmanlıspor gelecek, maçı alacağız ve morallerimiz düzelecekti. 

2-1 galibiyetle sonuçlanan skorun moralleri asıl bozan tablosu ise başka birşeydi. 

Bir gurup provakatör FC Zürih'in,  Osmanlıspor'a gol atmasının hemen ardından , giydikleri tişörtleriyle  " Diktatör Erdoğan " sloganlarıyla protestoları,  kolay hazmedilecek bir durum değildi. 

Osmanlı torunlarının bulunduğu ortamda karşı takımın kucağından böyle tahrike müsade edilmesi, futbol otoriteleri tarafından tartışılması gereken bir konudur. 

Biz bu hareketi konuşadurup İsviçre'yi kınayalım derken, asıl sıkıntıların arka tarafta yaşandığını daha sonradan öğreniyoruz. 

Osmanlıspor Genel Menejeri Ender Yurtgüven, yapılan provakatif eyleme tepki verdiği, UEFA yetkililerine buna müsade etmemeleri gerektiğini söylediği için İsviçre Futbol Federasyonu tarafından şikayet ediliyor. Bu şikâyet Menejer Ender Yurtgüven'in UEFA disiplin kuruluna sevkedilmesine sebep oluyor. 

Sebep; vatanını sevmesi, teröristi gördüğü yerde "dur!" demesi..

 ( 4 ) Vatanperver duruş olunca son konumuz ile beraber aklıma İsviçre'de ki Post Gazetesi Muhabiri Cemil Baysal geldi. 

Şöyle ki; 

Şubat 2012 senesinde dönemin AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , Davos Dünya Ekonomik Forumundan ayrılıp Zürih'e gelir. Röportaj fırsatını kaçırmayan Baysal, gündeme yönelik Ermeni Soykırımına dair sorular yöneltir Sayın Bakan'a ve cevabını şu şekilde alır.

"İsviçre de bildiğimiz kadarıyla sözde soykırımı reddetmenin suç olduğu bir ülke. Biz bugün İsviçre'deyiz ve ben diyorum ki 1915 olayları ssoykırım değildir. Gelsinler beni tutuklasınlar. Bu tür çabaların ben yaşama şansı olduğuna inanmıyorum. Bunlar bir kâğıt parçasından öteye gitmez.” sözleri üzerine Sayın Egeman Bağış 'a ön soruşturma başlatılır. 

Gazeteci arkdaşımızın da o günlerde birçok açıdan ne kadar yıpratıldığını ne yazık ki gecikmeli öğrenebiliyorum.                

Dışardakilerin gözlerini kamaştıran İsviçre; dört başlıkta özetlemeye çalıştığım güttüğü politikası ile tek vatan, tek millet, tek bayrak , tek devlet  diyerek Türkiye'nin bağımsızlığını savunan kişilere karşı alerjisi olduğunu göstermiş olmuyor mu?! 

Sizlere bu yazı da birazcık İsviçre gündemi tattırmış oldum. Alplerin ciğerlerinden gelen kokuyu alıyor musunuz?

O halde "Wilkommen in der Schweiz... "'' İSVİÇRE'YE Hoşgeldiniz''''

....

Öfkeni bütün mazlumlar için diri tut ve #15TemmuzuUnutma

 

Haber Ara