Dolar

32,3842

Euro

35,0000

Altın

2.322,28

Bist

9.079,97

FARC, artık AB listelerinde 'terör örgütü' değil

Avrupa Birliği (AB), Kolombiya'nın silah bırakan örgütü FARC'ın silahlarını bırakıp partileşme çalışması başlatmasının ardından terör örgütü listesinden çıkarıldığını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-14 09:46:48

FARC, artık AB listelerinde 'terör örgütü' değil

AB, 2002'den beri listede bulunan FARC'ı geçen yılın eylül ayında geçici olarak listeden çıkarmıştı. Fakat bu sefer, AB Konseyi Basın Sözcüsü Virginie Battu, temelli olarak terör örgütleri listesinden çıkarıldı.

KOLOMBİYA'NIN BARIŞ SÜRECİ

Kolombiya hükümeti ile FARC arasındaki ilk anlaşma Küba'nın başkenti Havana'da imzalanmış ancak 2 Ekim 2016'da yapılan referandumda reddedilmişti. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve FARC lideri Rodrigo Londono'nun imzaladığı anlaşmadan iki ay sonra varılan yeni anlaşma bir öncekinde olduğu gibi referanduma sunulmamış, onay için kongreye götürülmüştü.

FARC gerillaları, kamplarından yürüyerek ve botlarla Kolombiya'yı geçerek Birleşmiş Milletler (BM) tarafından izlenen 26 terhis bölgesine ulaşmıştı. Yaklaşık yarım yüzyıldır Kolombiya devletiyle savaşan FARC, son silahlarını 15 Ağustos'ta teslim etmişti. Bu da savaşın sonu anlamına geliyordu.

 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara