Dolar

32,4838

Euro

34,9545

Altın

2.434,99

Bist

9.716,77

'Farc 500 bin kişinin elektriğini kesti'

Kolombiya ordusu,Farc ülkenin güneyinde açtığı ateşte üç polis memurunu öldürdüğünü ve aynı bölgede elektrik direğini devirmesi sonucu elektrik kesintisine neden olduğunu duyurdu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 12:04:08

'Farc 500 bin kişinin elektriğini kesti'

BBCTÜRKÇE'nin haberine göre, Ordu, saldırılar sonucu bölgede yaklaşık 500 bin kişinin elektrik kesintisinden etkilendiğini belirtti.

Saldırılara rağmen, Farc ve Kolombiya hükümeti arasındaki barış müzakereleri devam ediyor. Farc, geçen ay tuzak kurduğu 11 askeri öldürüp ateşkesi tek taraflı olarak sona erdirmişti.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos da, ateşkesin bozulması karşılığında Farc mevzilerinin bombalanmasına devam edilmesi talimatını verdi.

Santos, son saldırıları da "akıl dışı" olarak tanımladı. Farc, otoyoldaki devriye ekiplerine düzenlediği silahlı saldırıda 3 polis memurunu öldürdü. Daha sonra aynı otoyoldaki elektrik direğini deviren Farc, güney bölgesi Caqueta'da elektrikleri kesti.

Ateşkesi bozan Farc, Kolombiya'da otoyollar ve petrol boru hatları gibi ülkenin altyapısını hedef alan saldırılar düzenledi.

Bazı uzmanlar, Farc'ın bu saldırılarla, Devlet Başkanı Santos'u karşılıklı ateşkese zorlamak amacıyla Kolombiyalıların tepkisini çekmeye çalıştığı görüşünde.

Kolombiya'da 50 yılı aşkın süredir devam eden savaşta 220 bine yakın kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

Haber Ara