Dolar

32,5899

Euro

34,8243

Altın

2.507,99

Bist

9.524,59

FAO'dan Afrika'nın güneyinde gıda güvencesizliği uyarısı

FAO, kuru hava ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle Afrika'nın güneyinde hasadın azalacağı uyarısında bulundu- FAO: 'Azalan hasatların 2018 yılı içinde gıda güvencesizliğini daha da şiddetlendireceği, yardıma muhtaç insanların sayısını daha da artıracağı öngörülüyor'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-27 17:33:01

FAO'dan Afrika'nın güneyinde gıda güvencesizliği uyarısı
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), kuru hava ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle Afrika'nın güneyinde hasadın azalacağı, gıda güvencesizliğinin tekrar artabileceği uyarısında bulundu.

FAO'dan yapılan yazılı açıklamada, yetersiz yağmur ve yüksek sıcaklıkların Afrika'nın güneyinde ekinlerin gelişimini olumsuz etkileyeceği belirtildi.

Bölgedeki tahıl stokunun geçen sene elde edilen yüksek hasattan dolayı yeterli olduğu ancak sezon başında görülen kuru hava ve düzensiz yağışların bölgede bu sene tarımsal verim için risk oluşturduğu vurgulanan açıklamada, bu durumun güz tırtılının ekinlere verdiği zararı daha kötü hale getirebileceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, FAO'nun Küresel Bilgi ve Erken Uyarı Sistemi'nde (GIEWS) yer alan "Azalan hasatların 2018 yılı içinde gıda güvencesizliğini daha da şiddetlendireceği, yardıma muhtaç insanların sayısını daha da artıracağı öngörülüyor." ifadesine yer verildi.

FAO, yüksek stokların üretimdeki muhtemel azalmanın etkilerini kısmen hafifleteceğini ancak 2016'da El Nino güney salınımlarının sebep olduğu kuraklığın çiftçiler üzerindeki ekonomik etkilerinin hala sürdüğünü vurguladı.

Haber Ara