Dolar

32,5145

Euro

34,9519

Altın

2.433,92

Bist

9.769,89

Fakir kokaini nedir? 4 gencin ölümüne fakir kokaini neden olmuş!

Fakir kokaini nedir? Manisa'nın Ahmetli ilçesinde ölü bulunan 4 gencin kan örneklerinde yapılan incelemede Fakir kokaini denen maddeye rastlandı. Peki fakir kokaini nedir? 'Delirten uyuşturucu' ya da fakir kokaini olarak adlandırılan 'Kristal met' ölüm saçmaya devam ediyor. Türkiye'nin gündemine oturan olayın faalinin de fakir kokaini yani kristal met olduğu öğrenildi. Kullananlarda şizofreniye benzer etki yapan kristal met, bağımlılarını intihara sürüklüyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-05 10:49:13

Fakir kokaini nedir? 4 gencin ölümüne fakir kokaini neden olmuş!

Fakir kokaini nedir? Manisa'nın Ahmetli ilçesinde ölü bulunan 4 gencin kan örneklerinde yapılan incelemede Fakir kokaini denen maddeye rastlandı. Peki fakir kokaini nedir?  'Delirten uyuşturucu' ya da fakir kokaini olarak adlandırılan 'Kristal met' ölüm saçmaya devam ediyor. Türkiye'nin gündemine oturan olayın faalinin de fakir kokaini yani kristal met olduğu öğrenildi. Kullananlarda şizofreniye benzer etki yapan kristal met, bağımlılarını intihara sürüklüyor.

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde Türkiye'nin gündemine oturan bir olay yaşanmıştı. 31 Ocak'ta bir bağ evinde buluşan 4 arkadaşın uyuşturucu aldıktan sonra intihar ettikleri haneri Türkiye'nin gündemnine oturmuştu.  Sabah'ın haberine göre, gençlerden alınan kan örnekleri, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda incelendi. 4 gencin kanında kısa sürede bağımlılık yapan ve halk arasında 'delirten uyuşturucu' ya da 'fakir kokaini' olarak bilenen uyuşturucu bulundu. Peki fakir kokaini nedir?

FAKİR KOKAİNİ NEDİR? 

En tehlikeli uyuşturucu maddelerden biri olan 'Kristal met' diğer adıyla 'metamfetamin' kullanan kişilerde pozitif düşüncelerin yerini negatif düşüncelere bıraktığı ve bu durumun da intiharlara yol açtığı öğrenildi. Gençlerle ilgili adli tıpta hazırlanan rapor, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Uzmanlar, bu maddeyi kullananlarda şizofreni semptomlarının ortaya çıktığını, kullanılmadığı zamanlarda ve yokluğunda ise arkadaşları ve ailelerini düşman olarak görmelerine neden olduğunu belirtti.

BAĞIŞIKLIĞI ÇÖKERTİYOR

Bonzai gibi sentetik içeriğe sahip olan kristal meth, uyarıcı ve halüsinasyon özelliğiyle ön plana çıkıyor. Birçok uyarıcı gibi kurbana 6-24 saat süren güçlü bir öfori (coşku) hissi veriyor. Bağımlılık yapan kristal meth, ani ölümlere neden oluyor. Dişleri çürüten kristal meth, kullanıcıların bağışıklık sistemini de hızla çökertiyor. Avrupa'da yaygın kullanılan kristal meth, düşük fiyatla satılması nedeniyle ‘fakirin kokaini' olarak adlandırılıyor.

Uyuşturucu bağımlıları arasında "kristal", "buz", "bet", fakir kokaini' olarak bilinen ve eroinden daha fazla bağımlılık yaptığı belirtilen sentetik uyuşturucu maddelerden "metamfetamin"in gençler arasındaki kullanımının arttığı bildirildi.

EN TEHLİKELİ UYUŞTURUCU MADDELERİNDEN

Dünyanın en tehlikeli uyuşturucu maddelerinden olan metamfetaminin sentetik içeriğinin oldukça fazla olduğu dile getirilen açıklamada, şu bilgiler aktarıldı: "Bu uyuşturucu madde türü, başlangıçta vücuda verdiği yoğun enerji ve uyarıcı etkisiyle kendisini gösteriyor. Metamfetamin etkisinin azaldığı dönemde ise yarattığı yoksunluk duygusu ile yeniden kullanma isteğini arttırarak bağımlılık süresini en aza indirmektedir. Eroinden daha kuvvetli bağımlılık yaptığı ileri sürülen metamfetaminin beyin kimyasını bozarak depresyona yol açtığı, aşırı dozlarda kullanımının ölüm ile sonuçlandığı bilinmektedir."

Haber Ara