Dolar

32,3586

Euro

35,0084

Altın

2.326,77

Bist

9.079,97

Facebook'un açığı buldu, 10 bin doları kaptı

Bir araştırmacı, Facebook'ta herhangi bir videoyu silmeye izin veren garip bir açık buldu ve 10 bin dolar kazandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-24 16:49:50

Facebook'un açığı buldu, 10 bin doları kaptı
Bir güvenlik araştırmacısı, Facebook'taki herhangi bir videoyu silmenin akıllıca bir yolunu keşfetti. Araştırmacı, bu hack'i için sosyal ağ tarafından 10.000 dolarlık ödüle layık görüldü.
 
Araştırmacı Dan Melamed'in hack yöntemi oldukça basit ve URL'de görünen değerlere dayanıyor. Melamed, rastgele bir video yüklerken videoyu göndermek üzere gönderilen isteği yakalayarak, veri içerisinden şu parametreyi elde etmiş:
 
composer_unpublished_photo[0]= < Video ID >
 
"Video ID" bölümü, Melamed'in yüklediği videonun tanıtıcı kodu. Melamed, gönderilen isteğe müdahale ederek bu tanıtıcı kodu Facebook'ta mevcut herhangi bir videonun koduyla değiştirdiğinde işlemin tamamlandığını fark etmiş. Bu, yüklemenin ortasında parametreleri değiştirmenin mümkün olduğu ve Facebook sunucularına farklı bir video göndermenin mümkün olduğu anlamına geliyor. ID değiştiğinde Facebook bir hata gösterse de videonun başarıyla yüklendiği anlaşılıyor.
 
Bu işlemin ardından yüklediği video üzerinde, kendi videosu bile tam kontrole sahip olan Melamed, videonun ayarlarını değiştirip yorumları kapatabiliyor hatta videoyu tamamen silebiliyordu. Şık görünen bir hack olduğu kesin, ancak Facebook'un açığı çoktan kapattığını söyleyelim. Melamed, bulduğu bu açığı Facebook'a bildirerek 10.000 dolar gibi bir parayı cebine indirdi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara