Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Facebook'tan yeni karar

Facebook, BlackBerry 10 ve BlackBerry OS platformlarını desteklememe kararından vazgeçtiğini duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-01 09:59:45

Facebook'tan yeni karar

Chip'te yer alan habere göre: Facebook, BlackBerry 10 ve BlackBerry OS platformlarını desteklememe kararından vazgeçtiğini duyurdu. Ancak bu, "doğal" Facebook uygulamasının geri döneceği anlamına gelmiyor.

Facebook ve WhatsApp'ın BB 10 ve BB OS platformlarını desteklemeyeceğini duyurması, son birkaç yılı çeşitli zorluklarla geride bırakan BlackBerry için hiç de iyi olmamıştı. Blog'unda açıklama yapan cep devi, Facebook'un kendi işletim sistemlerinde sunulmaya devam edileceğini, ancak "deneyimin biraz farklı olacağını" söyledi.

Bu "farkın" nedeni, BB10 ve BB OS için sunulan doğal Facebook uygulamasının geri dönmeyecek olması. Bununla birlikte yeni web tabanlı uygulama, normal uygulamada olmayan birkaç işlevi sunacak. Bu ek işlevler arasında yorumlara cevap verebilme ve fazlası var.

Web tabanlı yeni deneyimden faydalanabilmek için telefonunuzun yazılımını güncellemeniz gerekiyor. Bunun için BlackBerry 10 veya BB OS bağlantılarını kullanabilirsiniz.

Facebook'un izlediği yolun benzerini WhatsApp'ın da izlemesini umuyoruz, ancak şimdilik heveslenmeyin çünkü bunun olacağına dair herhangi bir işaret yok.

 

Haber Ara