Dolar

32,4980

Euro

34,7848

Altın

2.419,99

Bist

9.676,01

Facebook'ta TV eleştirmeni dönemi

Facebook'un, Nielsen'la yaptığı bir işbirliğinin sonucunda Facebook kullanıcılarının diziler hakkında yaptıkları yorumları TV değerlendirme verileri olarak kullanacağı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-22 12:57:41

Facebook'ta TV eleştirmeni dönemi

Chip Online'da yer alan habere göre: Takip ettiğiniz TV dizileri hakkında Facebook üzerinde yorum yapmaktan geri durmuyorsanız, artık bu açıdan sözün uçtuğu ama yazının gerçekten kaldığı bir döneme giriyorsunuz. Sosyal ağ, Nielsen'la yaptığı bir işbirliğinin sonucunda Facebook kullanıcılarının diziler hakkında yaptıkları yorumları da bundan böyle TV değerlendirme verileri olarak kullanacak.

Kullanıcıların yorumlarını ve gönderilerini, herkese açık ya da kapalı olması fark etmeksizin Nielsen'la paylaşan Facebook böylece daha etkili bir TV değerlendirme platformunun oluşmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Diğer yandan Nielsen, gizliliğe önem veren kullanıcıları rahatlatmak için Facebook'un ilettiği bu bilgilerin tamamen anonim şeklinde göründüğünü belirtti.

Değerlendirme verilerine dahil edilecek bu bilgilerin Facebook gönderileri ve yorumlarının yanında Messenger sohbetlerini de kapsayıp kapsamayacağı henüz bilinmiyor.

Nielsen'ın yine benzer bir doğrultuda iki yılı aşkın bir süredir Twitter kullanıcılarının tweet'lerini de değerlendirmelere kattığı biliniyor.

 

Haber Ara