Dolar

32,3637

Euro

34,9648

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Facebook'ta güvenlik açığı!

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden Facebook’un bile korsan saldırılarına bağışık olmadığı ortaya çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-26 23:52:42

Facebook'ta güvenlik açığı!

Son günlerde Facebook'un başına gelen olay, teknoloji devlerinin bile korsan saldırılarına maruz kalabileceğini ve herkesin, gereken tüm önlemleri alması gerektiğini gösterdi. Ünlü korsan birliği Devcore'dan Orange Tsai isimli takma isim, sosyal medya devine ait sunuculara bir arka kapı yerleştirdi. Bu script temelli kötü niyetli yazılımın, tam anlamıyla başarılı olup olmadığı bilinmese de, Facebook sunucularında çok ciddi bir güvenlik açığının olduğunu belgelendi.

Eğer saldırı başarılı olduysa Orange Tsai, sosyal medya devi çalışanlarının e-posta hesaplarına, kişisel verilerine kolayca sızmış hatta Facebook'un sanal toplantılarına bile katılıp, bilgi edinip, fikir belirtmiş olabilir.

Neyse ki Devcore üyesi, diğer korsanlara nazaran vicdan sahibi ve sızdırılma olayını kamuoyu ile paylaştı. Bu da, dünyaca ünlü teknoloji devine söz konusu açıkları kapatmak için fırsat tanıdı. Belki de bu eylem sosyal medya Fenomeninin biraz daha alçak gönüllü olmasını ve daima, bir güvenlik açığı bulunabileceğini öğrenmesini sağlamıştır; bilemiyoruz.

Sosyal medya Fenomeni, 2015 yılı maddi rakamlarında da büyük başarı elde etti. Facebook, 2015 mali döneminde, 3,7 milyar dolar net kar ve 6,3 milyar dolar gelir elde ettiğini, kısa süre önce duyurmuştu. Şirket hali hazırda; WhatsApp, Instagram ve Oculus'un da sermaye çoğunluğuna sahip.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara