Dolar

32,5214

Euro

34,8534

Altın

2.428,24

Bist

9.645,02

Facebook siyahilerin sesini yükseltmek istiyor!

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg şirketinde siyahi ve Latin kökenlilerin varlığını geliştirmek için milyon dolarlar harcayacağını duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-22 15:42:30

Facebook siyahilerin sesini yükseltmek istiyor!

Facebook'un ‘temsil edilmeyenleri temsil etme' yönündeki bu kararını ise İşletme Ofisleri Şefi Sheryl Sandberg geçtiğimiz günlerde dünya kamuoyuna duyurdu. Buna göre siyahilerin sahibi olduğu işler ve örgütlenmeler Facebook tarafından desteklenecek.

 George Floyd'un 25 Mayıs'ta öldürülmesinin ardından dünyada oluşan karmaşa ortasında, siyahi veya farklı yelpazeden tedarikçiler ve de toplumlar 1.1 milyar dolarlık bir yatırımla kucaklanacak. Bu yatırımın 75 milyon dolarının ise siyahilerin sahip olduğu, topluma yardım eden ve doğrudan etkisi olan  işlerin desteklenmesinde kullanılacağı aktarıldı.

Siyahi içerik yaratıcılarına 25 milyon dolarlık destek

Ayrıca, ABD çapında 1 milyon siyahi toplum ve 1 milyon Latin toplumuna ulaşmak isteyen Facebook programı dahilinde siyahi içerik üreticilerine 25 milyon dolar destek verilecek. Şirketin açıklamasına göre, bu program ihtiyaç duydukları dijital yetenekleri geliştirmekte ilgili kitlelere ücretsiz eğitimler verecek.  

Facebook uygulamasının adı “Siyahilerin Sesini Yükselt”

Sandberg, “Biz aynı zamanda bir Facebook uygulaması olan “Siyahların Sesini Yükselt” ile yeni bir alan yaratarak daha çeşitli ve kapsayıcı işgücü inşa ediyoruz. Böylece dünya çapında toplumları daha iyi destekleyebiliriz” şeklinde konuştu.  

Zuckerberg tarafından yönetilen şirket, 2023 yılı itibarıyla kurum olarak işgücünün yarısını yeterli temsil edilmeyen topluluklara vermeyi amaçlıyor. Sandberg, "Aynı zaman diliminde siyahi ve Latin çalışanlarımızın sayısını ikiye katlamaya çalışacağız” dedi. "Önümüzdeki beş yılda ise yüzde 30 daha fazla farklı ten renginden ve yüzde 30 daha fazla da siyahi çalışanı liderlik kadrolarına katma sözü veriyoruz” diye ekledi.

Haber Ara