Dolar

32,3615

Euro

34,9951

Altın

2.326,20

Bist

9.102,47

Facebook Gaming’ten Twitch'i geride bırakacak hamle!

Twitch ile rekabet içinde olan oyun içerk üreticilerinin yayın yapmasını sağlayan Facebook Gaming, müzik lisanları için ünlü şirketler ile masaya oturdu. Peki Facebook Gaming nasıl bir anlaşma yaptı? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-15 17:49:35

Facebook Gaming’ten Twitch'i geride bırakacak hamle!

Oyun içerik üreticilerinin ana merkez olarak gördüğü Twitch, son zamanlarda müzik telifleri ile ilgili birçok kez başı ağrımıştı. Bu sıkıntılar nezdinde Twtich Sings adlı platformunu kapatma karar aldığını açıklamıştı. Müziklerin lisans ve telif durumları iki şirket için geçerli olsa da Facebook Gaming gerekli adımları attığını duyurdu.

Facebook Gaming, Universal, Sony, Warner, Kobalt, Merlin ve BMG gibi dev müzik şirketleriyle yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Buna göre oyun içeriği paylaşanlar bazı şartlarla bu şirketlere ait olan lisanlı müzikleri içeriklerine ekleyebilecek.

facebook-gaming-app-android-1710x900

Anlaşılan şartlara göre, içerik üretici yayıncıların, bu müzikleri yayında arkaplanda kullanması gerekecek. Yani müziği tek başına ya da ön plana çıkararak yayınlamak mümkün olmayacak. Tabii ki içeriğin bazı yerlerinde müzik sesinin yükselip ön plana çıkması buna dahil değil. Bu anlaşma her ne kadar Facebook için önemli olsa da, Twitch gibi sektörün lokomotifi olan platformların da, müzik şirketleriyle anlaşmasının yolunu açabilir. Hatta yorumlar Google'ın da YouTube için böyle bir anlaşma yapabileceği şeklinde.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara