Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Facebook, bu kez başaramadı

Facebook'un 'Güvenlik Durumu Kontrolü' bu kez işe yaramadı. Pazar günü Pakistan'da yaşanan saldırının ardından istendiği gibi çalışmadı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-28 14:02:16

Facebook, bu kez başaramadı

Chip'te yer alan habere göre: "Güvenlik Durumu Kontrolü" (Safety Check) aracı, doğal afet gibi çok sayıda kişiyi etkileyen olaylarda etkilenenlerin yakınlarına "ben güvendeyim" mesajı göndermenizi sağlıyor ve arkadaşlarınızın güvende olup olmadıklarını kontrol etmenize izin veriyor. Facebook, bu aracı etkin hale getirdiğinde olay yerinde olanların ekranına bir soru geliyor; soruya "Evet, arkadaşlarıma haber ver" cevabını vererek hayatta ve iyi olduğunuzu arkadaşlarınıza bildirebiliyorsunuz. Ancak Pakistan'ın Lahor kentinde 65 kişinin öldüğü ve 280 kişinin yaralandığı olayın ardından bazı ABD ve İngiltere'deki bazı Facebook kullanıcıları, aldıkları "İyi misiniz? Gulshan-i-Iqbal Park, Lahore, Pakistan'daki patlamanın olduğu alanda gibi görünüyorsunuz. Arkadaşlarınıza güvende olduğunuzu söyleyin." mesajıyla şaşkınlığa uğradılar. Olay yerinden binlerce kilometre uzakta olan kullanıcılar, şaşkınlıklarını Twitter'a taşıdılar.

BRÜKSEL SALDIRISINDA İŞE YARAMIŞTI

Sorunun ne kadar yaygın olduğu bilinmese de Facebook, yaşanan durumdan dolayı özür diledi ve sorunu çözmek üzere çalıştıklarını söyledi. Aynı araç Brüksel'de hava alanı ve metroya yapılan saldırılarda da etkin hale getirilmiş ve olaydan etkilenenlerin ailelerine "ben iyiyim" mesajı gönderebilmesine olanak tanımıştı.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara