Dolar

32,3844

Euro

35,0304

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Facebook'a Snapchat özelliği geliyor

Facebook, canlı yayın özelliğini daha eğlenceli hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Facebook Live'a Snapchat filtreleri geliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 14:48:38

Facebook'a Snapchat özelliği geliyor

Son dönemde video alanında büyük yatırımlar yapanFacebook, özellikle canlı yayınları devreye almasının ardından kullanıcıların anlık paylaşımlarını daha fazla üzerine alabilmek adına önemli hamleler yapıyor.

Webrazzi'nin haberine göre; Bu yılın Mart ayında, video filtre oluşturma aracı MSQRD'yi satın alan Facebook'un filtreleri Facebook Live sistemine entegreye başlayacağı söylentileri artmaya başlamıştı. Sonunda beklenen oldu ve Facebook'un Fidji Simo ürün direktörü, entegrasyon çalışmalarının başladığını bir konferansta resmi olarak duyurdu.

Hatırlayacağınız üzere Facebook yıllar önce Snapchat'i satın almak için ciddi bir satın alma teklifinde bulunmuş ancak reddedilmişti. O günden bu yana köprünün altından çok sular aktı ve bugün Snapchat geldiği noktada, Facebook'un sahip olduğu fotoğraf paylaşım platformu Instagram'ı bile kullanım açısından tehdit edebilen bir boyuta geldi. Kullanıcıların her gün saatlerini geçirdiği Snapchat'i ciddiye alan Facebook, ona karşı hamlelerine devam etmeye çalışıyor.

Facebook'un Facebook Live'ı kullanmaları ve içerik üretebilmeleri için bazı şirket ve ünlülere 50 milyon dolar dağıtacağı birkaç gün önce duyulmuştu. Facebook, son kullanıcı tarafında ise videolara filtre özelliğini getirerek böylece hem markaları hem de kullanıcılarını Facebook'un video içerik paylaşma platformuna dahil etmeyi amaç ediniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara