Dolar

32,3844

Euro

35,0304

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Facebook'a ağır suçlama! 'Kızgınlık' uyuşturucusu satıyor

Apple Kurucusu Steve Jobs'ın 'sağ kolu' olarak tanınan Joanna Hoffman Facebook'u sert bir şekilde eleştirdi. 'Kızgınlık' denilen son derece bağımlılık yaratan bir uyuşturucuyu satıyor ifadeleri ile Facebook'u sert bir şekilde eleştirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-14 11:54:14

Facebook'a ağır suçlama! 'Kızgınlık' uyuşturucusu satıyor

Twitter'ın aksine ABD Başkanı Donald Trump'ın şiddeti övdüğü iddia edilen mesajlarına müdahale etmeme kararı alan Facebook son zamanlarda bu sebepten ötürü ülkesinde eleştiri oklarının hedefine oturdu. Bu eleştirilerden belki de en serti 2011 yılında vefat eden Apple Kurucusu Steve Jobs'ın eski 'sağ kolu' Joanna Hoffman'dan geldi.

Katıldığı bir konferansta teknoloji liderleriyle ilgili bir soruya Facebook örneği üzerinden cevap veren Hoffman "Facebook'a bakınca düşünüyorum; 'Acaba gerçekten bu kadar cahiller mi yoksa göründüklerinden daha karanlık, başka bir motivasyonları mı var?'" ifadelerini kullandı.

İnsanlar sinirli olduğu zaman platformda daha fazla etkileşime giriyor

Facebook'un elde ettiği başarılara saygı duyduğunu belirten Hoffman, sosyal medya devine hakkını verdikten sonra eleştirilerine şu sert sözlerle devam etti: "Facebook demokrasinin ve insan ilişkilerinin özünü parçalıyor. 'Kızgınlık' denilen son derece bağımlılık yaratan bir uyuşturucuyu satıyor. Kızgınlığın tütün veya opioidden bir farkı yok. Kızgınlığın bağımlılık yarattığını biliyoruz ve insanlar sinirli olduğu zaman platformda daha fazla etkileşime giriyor. Bu yüzden her seferinde bundan faydalanmamız mı gerekiyor?"

Hoffman'ın eleştirileri Facebook'la sınırlı kalmadı. Bir şirket için liderin çok önemli olduğunu vurgulayan Hoffman "Liderler de insandır ve kusurları, eksikleri bulunabilir. Buradaki sorun ne kadar cahil veya kötü niyetli oldukları. Günümüz teknoloji dünyasında genç yaşta başardıklarıyla 'dahi' olduklarını gösteren teknoloji liderleri dünyaya etkileri konusunda oldukça cahiller" dedi.

Hoffman 1980 yılında Apple'a katılarak orjinal Macintosh takımının 5. üyesi oldu. Ardından Steve Jobs'ın kurduğu Next şirketine geçti. Next sonradan Apple tarafından satın alındı. Şu anda İspanyol yapay zeka firması Sherpa'da çalışan Hoffman Steve Jobs'a zamanında 'lafını dinletebilen' ender insanlardan birisi olarak tanınıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara