Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

F16'ların Bakım Üssü Isparta Oluyor

Isparta havacılık sektöründe kümelenme noktasında emin adımlarla ilerliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-17 15:53:05

F16'ların Bakım Üssü Isparta Oluyor
Isparta havacılık sektöründe kümelenme noktasında emin adımlarla ilerliyor.

ASAL Havacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selami Dağtekin, Sağlık Bakanlığı ambulans helikopterleri, Türk Hava Yolları ve özel firmaların uçak bakım ve boya işlerinin yanında, F16'ların bakım ve boya işleri ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ile görüştüklerini söyledi. Bakanlığın onay vermesinin ardından Türk F16'larının bakım ve boya işleri 2017 yılından itibaren Isparta'da yapılacak.

ASAL Havacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selami Dağtekin, Isparta'da BAKA destekli Uçak Bakım Teknisyeni Eğitimi Projesinin açılışına katıldı. Dağtekin BAKA tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen eğitim programının Isparta açısından önemli olduğunu söyleyerek, "ASAL Havacılık ve teknoloji Merkezi AŞ. olarak uluslararası uçak bakım hizmeti yapan bir kuruluşuz. Yetkilendirilmiş bir kuruluşuz mesela pazartesi günü Irak'tan bir uçak gelecek. Biz bu tip projelerin içinde yer almaktan çok memnunuz. BAKA ile yürüteceğimiz bu projedeki öğrencilerimizden bir kısmını istihdam etmiş olacağız. Dolayısıyla bu kurs bölge için bir fırsat. Bu noktada yoğun bir talep olduğunu da biliyoruz. Dün mesela Trabzon'dan bizi aradılar. Katılabilir miyiz diye soruyorlar. Biz öncelikle bölgemizin bu kurstan faydalanmasını istiyoruz" dedi.

F16 İÇİN BAKANLIĞA TEKLİF SUNULDU

Havacılık yatırımı noktasında neden Isparta'yı seçtiklerini de açıklayan Dağtekin, "Isparta Havalimanı uluslararası düzeyde bir havalimanıdır. Fakat uçak trafiği çok yoğun olmadığı için daha çok bakım üssü olma yolunda ilerlemekte. Avrupa'da, Amerika'da bu tip üsler vardır. Dolayısıyla belli bir aşamaya geldik. 2019 yılına kadar Sağlık Bakanlığının ambulans helikopterlerinin bakımı ile ilgili sözleşmemiz var. Bunun yanından hem Türk Hava Yollarından, hem de diğer özel sektör firmalarının büyük gövdeli uçaklarının boya ve bakım işlerini yapıyoruz. Bunun yanında Milli Savunma Bakanlığı F16'ların bakımı ile ilgili görüşmelerimiz var. Onların yaptığı ön incelemenin ardından hazırladığımız dosyayı sunacağız. Büyük ihtimalle 2017 yılından itibaren Türk F16'larının boya ve bakımını da Isparta'da yapacağız" şeklinde konuştu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara