Dolar

32,5100

Euro

34,8023

Altın

2.428,40

Bist

9.696,26

F.Bahçe Asbaşkanı Balaban'dan önemli açıklamalar

Fenerbahçe Asbaşkanı ve Basketbol Şube Sorumlusu Ozan Balaban, 'Önümüzdeki sezon tabii ki takviye yapacağız

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 09:46:38

F.Bahçe Asbaşkanı Balaban'dan önemli açıklamalar
Fenerbahçe Asbaşkanı ve Basketbol Şube Sorumlusu Ozan Balaban, "Önümüzdeki sezon tabii ki takviye yapacağız. Sözleşmesi biten oyuncularımızı tutmak istiyoruz. Vesely ile Udoh'un öncelikli hedefi NBA" dedi.

Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016 sezonunda Anadolu Efes'i play-off serisinde 4-2 yenerek şampiyon olan Fenerbahçe'nin Asbaşkanı ve Basketbol Şube Sorumlusu Ozan Balaban, basın mensuplarına gelecek sezon planlaması hakkında açıklamalarda bulundu.

"ÜLKEMİZE YAŞATTIĞIMIZ HEYECAN ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Yorucu bir sezon geçirdiklerini belirten Fenerbahçe Asbaşkanı ve Basketbol Şube Sorumlusu Ozan Balaban, "74 maçın hepsinde üst düzey oynamış bir takım var. Asıl önemli olan sahada mücadele ediyor musunuz? Formanızı terletiyor musunuz? Berlin'de 1.09 saniye kala elimizden kupa gitti. Ama önemli olan sporcuların sahada gösterdikleri oyun. Taraftarımıza ve ülkemize yaşattığımız heyecan çok önemliydi. Türkiye'de de çalışmalarımızın sonucu iki kupa ile tamamladık. Hem federasyon kupasını hem de lig kupasını alarak sezonu bitirdiler. Yorucu bir sezon ama keyfi bu. Yorulduktan sonra kupaları alınca artık dinleneceğiz. Yeni sezon planlaması da var. Şimdi koçumuz ile genel müdürümüz ve Ömer Onan ile birlikte önümüzdeki sezon ne yaparız ne ederiz ona bakacağız" dedi.

"VESELY İLE UDOH'UN ÖNCELİKLİ HEDEFİ NBA"

'Yeni sezon planlamasında kadroya takviye olacak mı?' sorusuna Balaban, "Söz konusu Fenerbahçe olunca ve Aziz Yıldırım gibi bir başkanınız olunca Fenerbahçe'de planlama hiçbir zaman bitmez. Hedefler her zaman yukarısıdır. Şampiyonluktur. Önümüzdeki sezon tabii ki takviye yapacağız. Sözleşmesi biten oyuncularımızı tutmak istiyoruz. Vesely ile Udoh'un öncelikli hedefi NBA. Bize söylüyorlar. Biz de onlara hep saygı gösterdik. Sezon boyunca da görüştük. Onlardan gelecek cevaba göre B ve C planlarına bakacağız. Bunun dışında bir iki tane takımımıza takviye yapacağız. Hocamız takımın çoğunun tutulmasından yana iyi bir kimya oluşturduk. Karakteri müthiş oyuncular. Bir takım olduk. O yüzden bu takımdan önümüzdeki sene de faydalanmak istiyoruz" diye cevap verdi.

"SENEYE FENERBAHÇE FİNAL FOUR'A GİDEN TAKIMLARDAN BİR TANESİ OLUR"

'Seneye Final Four'un İstanbul'da oynanması için girişimleriniz var mı?' sorusu üzerine ise Balaban, "Final Four'un seneye İstanbul'da olması için hem bakanlığın hem de Türk Hava Yolları'nın bir girişimi var. Biz bu sene kadınlarda burada Final Four organize ettik. Ülker Arena bu organizasyonlar için çok uygun bir yer. Şartlar uygun olursa burası da olabilir. Önce İstanbul'a gelmesi lazım. Burası olmazsa Sinan Erdem olabilir. Görüşüyoruz. Bu sene 4 takımımız var. İnşallah Fenerbahçe Final Four'a giden takımlardan bir tanesi olur. Başka Türk takımları da olursa İstanbul'da çok keyifli bir Final Four yaşarız" şeklinde konuştu.

Haber Ara