Dolar

32,4275

Euro

34,4488

Altın

2.487,54

Bist

9.679,80

Ezidi vekilden Şengal açıklaması: IŞİD temizlendi ama PKK'nın varlığı...

IKBY parlamentosundan Ezidi milletvekili Şamo 'Şengal (Sincar), DEAŞ teröristlerinden geri alındı ancak PKK'nın varlığından dolayı ilçemiz güvenlik ve istikrar konusunda çok kötü bir süreçten geçiyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-05 14:18:15

Ezidi vekilden Şengal açıklaması: IŞİD temizlendi ama PKK'nın varlığı...

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamentosundan Ezidi milletvekili Şeyh Şamo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şengal (Sincar), DEAŞ teröristlerinden geri alındı ancak PKK'nın varlığından dolayı ilçemiz güvenlik ve istikrar konusunda çok kötü bir süreçten geçiyor" dedi.

"PKK BAHANE İLE YERLEŞTİ"

IŞİD'in 3 Ağustos 2014'te Sincar'a saldırmasıyla ortaya çıkan güvenlik zafiyetinden istifade eden PKK'nın Ezidileri koruma bahanesiyle bölgeye konuşlandığını söyleyen Şamo, aradan geçen sürede örgüt mensuplarının sergilediği davranış ve hareketlerin bunun aksini gösterdiğini söyledi.

"PKK'nın siyasi ajandası İran tarafından belirlenmiş durumda ve örgüt bu çerçevede hareket ediyor. Şirket sahipleri ve yatırımcılar, PKK'nın varlığını bir tehdit olarak kabul ettiklerinden iş almaya yanaşmıyor."

12 ŞÜPHELİ ÖLÜM

Sincar İlçesi Meclis Başkanı Veyis Naif ise PKK'nın varlık gösterdiği Sincar çevresindeki şüpheli ölüm vakalarına dikkati çekti.

Naif, "Peşmerge, memur ve Kürdistan Demokrat Partisi üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi esrarengiz şekilde öldürüldü" diye konuştu.

Söz konusu ölümlerin PKK'nın elindeki yakın bölgelerde gerçekleştiğini aktaran Naif, tüm şüphelerin terör örgütünün üzerinde yoğunlaştığını kaydetti.

PKK'NIN ŞENGAL'DEKİ VARLIĞI

PKK'nın Sincar'daki varlığı Irak Kürt Bölgesel Yönetimini (IKBY) de rahatsız ediyor. IKBY Başkanı Mesut Barzani, "PKK'nın Şengal'de işi yok" derken, Başbakan Neçirvan Barzani de 2016'ın son günlerinde yaptığı açıklamada, PKK'nın Sincar'dan geri çekilmemesi halinde "askeri güce" başvurabilecekleri uyarısında bulunmuştu. Türkiye de bu noktada Barzani'ye katıldığını söylemişti.

Haber Ara