Dolar

32,5524

Euro

34,8955

Altın

2.435,76

Bist

9.645,02

Eyyübiye Belediyesi yüzlerce personeliyle kan bağışında bulundu

FETÖ terör örgütüne mensup bir grup askerin darbe girişimi sonrası gösterilen demokrasi mücadelesinde yaralanan vatandaşlar ve emniyet güçleri için Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve yüzlerce belediye personeliyle kan bağışında bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-20 16:15:33

Eyyübiye Belediyesi yüzlerce personeliyle kan bağışında bulundu
FETÖ terör örgütüne mensup bir grup askerin darbe girişimi sonrası gösterilen demokrasi mücadelesinde yaralanan vatandaşlar ve emniyet güçleri için Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve yüzlerce belediye personeliyle kan bağışında bulundu.

15 Temmuz günü Fetullahçı Terör Örgütüne mensup bir gurup askerin darbe girişimine karşı ilk günden itibaren darbe karşısında duran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, meydanlardaki demokrasi nöbetine personeliyle beraber devam ediyor. Ekinci, binlerce kişinin demokrasi nöbetini tuttuğu Rabia Meydanı'nda Eyyübiye Belediyesi personeliyle birlikte Kızılay tarafından kurulan platformda kan bağışında bulundu. Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Personeli, Zabıta Müdürlüğü personeli ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinden oluşan yüzlerce kişi Kızılay tarafından Rabia Meydanında kurulan kan bağış merkezinde kan bağışında bulundu.

Kızılay yetkilileri, vatandaşların birbirine kenetlenmesi gereken böylesine önemli bir günde kan bağışında bulundukları için Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye ve belediye personeline teşekkür etti. Ekinci, gecenin ilerleyen saatlerine kadar demokrasi nöbetini tutan vatandaşlarla sohbet etti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Eyyübiye Belediyesi olarak yüzlerce personelimizle beraber kan bağışına geldik. Tabi ki kan vermek kutsal bir görevdir. Ama bu günlerde hakikaten kan vermek daha çok kutsal ve anlamlı bir hale gelmiştir. Biliyorsunuz 15 Temmuzda bir darbeye kalkışma oldu. Bu darbe ile ilgili de tabi ki çok ciddi sıkıntılar çekildi. Ama bu darbenin amacına ulaşmaması milletimizin tankların önünde siper olmasıyla millet kazançlı çıkmıştır. Dolayısıyla bu darbe girişimi esnasında şehitler verdik, yaralılarımız var, gazilerimiz var ve şuanda da kana ihtiyaç var. Dolayısıyla biz de burada Şanlıurfa'nı Eyyübiye İlçesinden öncelikle tankların önünde duran insanlarımıza, kahraman milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Kana ihtiyaç duyan insanlarımıza da buradan kanımızı veriyoruz, kan gönderiyoruz. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu tarz tecrübeler yaşamayız. Ama şu bilinsin ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Türk silahlı kuvvetleri güçlü bir kuvvettir, içerisinde emir komuta zincirine uymayarak yanlışlık yapanlar vardır. Bu yanlışlık çok ciddidir ve bununla ilgili de gerek Cumhurbaşkanımız gerek hükumetimiz gerekli cezaları verecektir. Sivil vatandaşlarımız olsun, askerlerimiz olsun, emniyet görevlilerimiz olsun bu darbeye karşı ciddi anlamda duranların kanı aktı. Kaybettikleri kan karşısında bizlerde bir nebze olsa o kanının yerine koyabilirsek ne mutlu bizedir. Bizde bugün bu anlamda burada kan bağışında bulunuyoruz. Eyyübiye Belediyesi personeline de verdikleri kan bağışından dolayı teşekkür ederim " diye konuştu.

Haber Ara