Dolar

32,5049

Euro

34,6359

Altın

2.479,84

Bist

9.617,37

Eylül ayında Avrupa’da gezilecek en iyi ülkeler

Yazın bunaltıcı sıcaklığı biterken, gezgincilerin en çok gezi için seçtikleri ay Eylül ayı. Havalar ne sıcak ne de soğuk, yazın bunaltıcı sıcaklığı, kışın üşütücü soğukluğu yok. Bu nedenle Eylül ayı tam bir gezilecek aya dönüşüyor. Üstelik sonbahar renklerinin en güzel mevsimi, daha uygun fiyatlar, ve kalabalık olmayan şehirler. O yüzden pek çok gezgin eylül ayını tercih etmekte. İşte Eylül ayında gezilecek en iyi ülkeler....

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-30 10:16:11

Eylül ayında Avrupa’da  gezilecek en iyi ülkeler

Yazın bunaltıcı sıcaklığı biterken, gezgincilerin en çok gezi için seçtikleri ay Eylül ayı. Havalar ne sıcak ne de soğuk, yazın bunaltıcı sıcaklığı, kışın üşütücü soğukluğu yok. Bu nedenle Eylül ayı tam bir gezilecek aya dönüşüyor. Üstelik sonbahar renklerinin en güzel mevsimi, daha uygun fiyatlar, ve kalabalık olmayan şehirler. O yüzden pek çok gezgin eylül ayını tercih etmekte.

Bu ayın tadıdını çıkarmak için sizler için gezilecek ülkelerin listesini çıkardık. İşte bu ayda iklim bakımından ziyaret edilecek ülkeler:

1 İngiltere
2 İtalya
3 Çek Cumhuriyeti
4 Hollanda
5 Yunanistan

İngiltere

londra1

Eylül ayından gezilecek ülkelerin en başında ada ülkesi İngiltere geliyor. Her ne kadar bugünlerde Brexit kriziyle boğuşsa da İngiltere, ziyaret için en uygun aylardan biri de eylül. Özellikle de Londra'nın, meşhur yağmurlarına denk gelme ihtimaliniz az. Hem de ağustosu daha yeni geride bıraktığımız için de, hem kalabalık değil, hem de fiyatlar nispeten iyi.

İtalya

venedik1

Eylül ayında İtalya'yı gezmek farklı bir duygu. Roma, Venedik, Floransa, Napoli, ve daha birçok şehirleri Eylül ayında gezmek için en büyük fırsatı. Özellikle eylül ayında İtalya'nın hava durumu çok uygun. Üstelik bir de bu ayda Venedik Film Festivali olduğu düşünülürse, yolunuzu mutlaka Venedik'e düşürün. Hem az turist olacak, hem havalar güzel olacak hem de bir sürü film olacak. !
Ve de tarihi Venedik'te bol bol fotoğoğraf çekebilir, gondol gezizi yapabilirsiniz.

Çek cumhuriyeti

prag1

Aslında bu ay özellikle Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ı mutlaka ziyaret edin, derim. Klasik müziğin başkenti, edebiyat sohbetlerin yapıldığı, ve birçok yazarın Romanına başkentlik etmiş olan Prag, Eylül ayında çok farklı bir şehre dönüşüyor. Sonbaharı burada karşılamak farklı ve güzel bir duygu
Prag manzarasının önemli bir bölümünü kaplayan ağaçlar yapraklarını sarartıyor ve o muhteşem Prag mimarisinin yanında çok muhteşem gözüküyor.
Tarihi binalarının arasında yürürken geçmişin antik kokusunu hisseder gibi olacak, tarihi tekrar yaşayacaksınız.

Hollanda

amesterdam1

Hafta sonu ziyaret edebilecek ülkelerin başında Hollanda da geliyor. Küçük bir Avrupa ülkesi olsa da başta Amsterdam olmak üzere birçok şehrini ziyaret edebilir, gezebilirsiniz. Üstelik eylül ayında kalabalık sezon bitmiş ve soğuklar başlamamış olacak. Uygun fiyata uçak bileti ve otel bulabilirsiniz.

Yunanistan

yunan1

Bu mevsimde komşu Yunanistan'da gezilecek çok güzel yerler var. Üstelik yakın ve de diğer Avrupa ülkelerine göre de oldukça uygun. Eylül ayında otel fiyatları da cep yakmıyor. Turist kalabalığını arkanızda bırakıp, Yunanistan'ın muhteşem tarihi yerlerini gezeceğiniz bir gezi ayarlayabilirsiniz kendinize.

 

 

Haber Ara