Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Evleri boşaltılan mahallelilerin hüzünlü bayramı

Evleri boşaltılan mahallelilerin hüzünlü bayramı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 15:47:58

Evleri boşaltılan mahallelilerin hüzünlü bayramı
" Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yol çalışması nedeniyle meydana gelen heyelandan dolayı yıkılma tehlikesi olduğu için boşaltılan 10 evin sakinleri, Ramazan Bayramı'na hüzünlü girdi.

Karşıyaka Mahallesi Nizamlar mevkisinde karayolları ekiplerince başlatılan yol genişletme çalışmalarının ardından söz konusu mahallenin bazı bölümlerinde heyelan yaşandı ve toprakta yarıklar oluştu. Bunun üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince dünden itibaren bölgedeki 10 ev boşaltıldı.

Bayram öncesi evlerinden ayrılmak zorundan kalan mahalleli ise yaşananlara tepki gösterdi.

Karşıyaka Mahallesi sakinlerinden Mehmet Sarıoğlu, AA muhabirine, toprak kayması nedeniyle evinde büyük hasar meydana geldiğini söyledi.

Konulan yasağa rağmen eşyalarını kurtarmak için sabah erken saatlerde evine girmek zorunda kaldığını anlatan Sarıoğlu, "Dün evimizde çatlaklar, yollarımızda da yarıklar oluşmaya başladı. İlk başta deprem oluyor zannettim. Durumu AFAD'a bildirdim. Bizi evlerimizden çıkarttılar, geceyi komşularda geçirdik" diye konuştu.

Mehmet Sarıoğlu, yakınlarının yardımıyla evlerindeki eşyaları bir depoya koyduklarını da dile getirdi.

İlkay Ekşi ise çocuklarına mutfakta kahvaltı hazırladığı sırada gürültü duyduğunu, pencereden baktığında ise kömürlüğün çöktüğünü gördüğünü ifade ederek, "Daha sonra bahçe duvarımız da çöktü. Evimizde de çatlak oluştu" dedi.

Satı Karakaya da AFAD ekiplerinin incelemesinin ardından evlerini boşalttıklarını, bu nedenle Kurban Bayramı'na buruk girdiklerini dile getirerek, yol çalışmalarının kendilerini mağdur ettiğini kaydetti.

Evlerini boşaltan mahalle sakinleri, bayramı komşularında ve yakınlarında misafir olarak geçirmek zorunda kaldıklarını da aktardılar.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara