Dolar

32,5542

Euro

34,8313

Altın

2.430,46

Bist

9.722,09

Evler Safranbolu'da hayat buldu

Karabük sınırları içerisinde yer alan bölge Karadeniz'in uğrak bölgelerinden ve her geçen gün bölgeye turist çekmeye devam etmekte.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-08 17:14:54

Evler Safranbolu'da hayat buldu

Karabük sınırları içerisinde yer alan Safranbolu, şehrin en popüler ilçelerinden biri. 
Safranbolu kent tarihi burada başlıyor diyebiliriz. Konaklar bölgesine yakın bir konumda bulunan Çarşı bölgesi, Safranbolu ve çevresinde görülebilecek birçok tarihi yapıyı kapsıyor. Örneğin Safranbolu tarihi yerler listesinin en yaşlılarından Yemenici Arastası (Yemeniciler Çarşısı), “Safranbolu'dan ne alınır?” sorusunun tam olarak yanıtının bulunduğu bölge. Burada yemeni çeşitlerinden cam üfleme sanatı eserlerine kadar birçok hediyelik eşya var.


Çarşı sınırları içinde bulunan Safranbolu Demirciler Çarşısı, Safranbolu gezilecek yerler listesinin en popüler noktalarından biri. Eski çarşıyı gezerken adeta bir Osmanlı çarşısına gitmiş gibi hissedeceksiniz. Demirciler Çarşısı da bu hissi arşa çıkaran noktalardan.

Safranbolu Eski Çarşı içerisinde görülecek yerler, Cinci Hanı ile devam ediyor. 17. yy ortalarında inşa edildiği düşünülen Cinci Hanı, günümüzde bir otel, hamam ve restoran olarak hizmet veriyor. Cinci Hanı ve Cinci Hamamı'nın inşası, “Osmanlı'nın Rasputin'i” olarak da bilinen gizemli karakter Cinci Hoca (Kazasker Hüseyin Efendi) adına yapılmış.
Saat kulesinin Osmanlı'da yeri büyüktür. Birçok kentte inşa edilen saat kulelerinin çoğu günümüze ulaşamamış ya da harabeye dönüşmüş olsa da Safranbolu Saat Kulesi, 1797 yılında İzzet Mehmet Paşa adıyla inşa edildiğinden beri zamana meydan okuyor.
Sadrazam İzzet Mehmet Paşa'nın Safranbolu'ya hizmetleri çok büyük. 17. yy'de yapılan Köprülü İzzet Mehmet Paşa Camii'nin avlusundaki güneş saati de oldukça ilgi çekici.
Safranbolu Evleri arasında Kaymakamlar Evi'nin özel bir yeri var. 19. yy başlarında inşa edildiği düşünülen Safranbolu Kaymakamlar Evi, şehre turizm cazibesi kazandıran tarihi evlerin en güzel örneklerinden biri.
Safranbolu Evlerini tanımak için görmemiz gereken yerlerden biri de Mehveş Hanım Konağı.
Kristal Teras'tan Safranbolu'yu kuş bakışı izleyebilirsiniz.
Safranbolu çevresinde gezilecek yerlerden biri olan Yörük Köyü, seni eski zamanlara götürecek.
Safranbolu Hıdırlık Tepesi, şehrin tarihi evlerinin fotoğraflarını çekmek için ideal noktalardan biri. Manzarası mükemmel. Özellikle yaz aylarında burada keyifli vakit geçirmek mümkün.
Safranbolu'nun bir diğer adı da “Kanyonlar Şehri”. Safranbolu'da görülecek doğa güzelliklerinden Tokatlı Kanyonu, piknik yapmak ve tabiatın tadını çıkarmak için harika bir yer.

Haber Ara