Dolar

32,5719

Euro

35,0273

Altın

2.433,18

Bist

9.776,53

Evinizdeki havayı iyileştiren 9 ev bitkisi

İç mekan bitkileri genellikle evlerimizi dekore etmek, mekanı süslemek ve bahçelerimizi güzelleştirmek için tercih edilmektedir. Bu makalede havayı doğal olarak temizleyen, nemle mücadele eden ve daha iyi bir ev iklimi sağlayan 9 bitki keşfedin.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-15 12:20:25

Evinizdeki havayı iyileştiren 9 ev bitkisi

Bitkilerin fiziksel ve zihinsel sağlığımız için birçok erdeme sahip olabileceğini biliyor muydunuz? Ve evet, bu bitkiler bir evdeki havayı temizlemeye ve hatta stresi azaltmaya yardımcı olabilir. 1989'da NASA, konuyla ilgili ilk çalışmasını yayınladı ve iç mekan kirliliğini azaltmaya yardımcı olabilecek birçok bitkiyi vurguladı.

Bu yazıda, ortam havasının arıtılmasına katkıda bulunarak hoş bir iklimi teşvik eden ve refahı artıran 9 bitkiyi tanıtıyoruz.

1. Bambu

abami.

 Bakımı kolay iç mekan bambu, neme karşı savaşmaya ve havayı temizlemeye yardımcı olur. Bitki büyüdükçe, daha büyük bir boyut alarak saksıyı değiştirmeyi düşünmeniz gerekecektir. Ek olarak, bambu çok fazla ışığa ihtiyaç duymaz ve büyümek için çok az su gerektirir. Asya'ya özgü bu bitki aynı zamanda evinizdeki atmosferi temizlemede gerçek bir müttefik olarak kabul edilir. 2. Boston Eğreltiotu

egrelti

Rustica dergisine göre Boston eğrelti otunun en etkili temizleyici bitkilerden biri olduğu söyleniyor. Gerçekten de formaldehit ve ksilen konsantrasyonlarını azaltır ve havayı doğal olarak arındırır. Optimal bir şekilde büyümek için bu bitkinin çok fazla ışığa ihtiyacı vardır. Bu nedenle güneş ışınlarından yararlanabilmesi için pencerenin yakınına yerleştirilmesi tavsiye edilir.

3. Tilandsia

tillandsia

Orta Amerika'ya özgü bu bitki, Bromeliad ailesine aittir. Yetiştirilmesi ışık gerektirir ancak doğrudan güneşin altına yerleştirilmemelidir. Tillandsia, ortamdaki nemin emilmesine ve sağlıklı ve hoş bir iklime ulaşılmasına yardımcı olur. Ayrıca yapraklarına haftada bir veya iki kez kireçsiz su püskürtülmesi tavsiye edilir. 4. Moses veya Epiphyllum oxypetalum'un beşiği

Moses_in_the_cradle_(Tradescantia_spathacea)_8

Çok zarif olan bu iç mekan bitkisi, nemi sürekli olarak emebilir. Ek olarak, yetiştirme kolaylığı ve çekici çiçekleri onu özellikle popüler bir bitki yapar. Toprak kuruduğunda haftada iki kez sulanması ve kısmi gölgeye maruz bırakılması tavsiye edilir.

5. Pothos

po

Evinizi güzelleştirmek ve sterilize etmek için ideal olan pothos, birkaç önemli ipucu takip edilerek evde yetiştirilebilir ve yarı karanlığı oldukça iyi tolere eder. Temizleyici özellikleri onu bitki severler arasında çok popüler bir bitki yapar. Huzurlu bir atmosfer sağlar ve atmosferi doğal olarak arındırır. 6. Sansevierias

sansev

Sansevierias olarak da bilinen bu bitki az bakım gerektirir ve yetiştirilmesi kolay olabilir. Nitekim sivri yapraklı bu bitkinin çok az suya ve ışığa ihtiyacı vardır. Dahası, bitkinin kılıcının eve daha fazla oksijen getirirken karbondioksiti gidermeye yardımcı olduğuna inanılıyor.

7. Barış Zambağı

23019

Barış zambağı, refahı teşvik ettiği, negatif enerjileri ortadan kaldırdığı ve ortam havasının arıtılmasına katkıda bulunduğu bilinen bir bitkidir. Bu evinizdeki toksinleri ortadan kaldırmak için en zorlu bitkilerden biridir.  8. Gerbera veya Gerbera jamesonii

gerbera

Gerbera, iç mekanınıza neşe katacak güzel renklerinin yanı sıra, özellikle evin içinde sigara içenler için bazı zararlı kirleticileri emer. Mikro iklimi önemli ölçüde iyileştiren bu tesisi benimsemek için ikna edici bir argüman.

9. Tırmanan sarmaşık

lierre-grimpant-1

Tırmanan sarmaşık hem alışılmadık hem de çekici bir iç dekorasyon sunar. Büyümesi ve bakımı kolay olan bu yaprak dökmeyen bitki, soğuk toprağı tercih eder ve düzenli sulamaya ihtiyaç duyar. Ayrıca sarmaşık birçok fayda sağlar ve ortam havasını doğal olarak temizler.

Kaynak: santeplusmag

Haber Ara