Dolar

32,6166

Euro

34,8599

Altın

2.508,37

Bist

9.524,59

Evini DAEŞ'e kiraladığı iddiası

Evini DAEŞ'e kiraladığı iddiası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 10:49:19

Evini DAEŞ'e kiraladığı iddiası
Akçakale ilçesinde yaşayan Abdulhavap Akdoğan, "evini DAEŞ üyelerine kiraladığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Akçakale Sınır Kapısı yakınındaki evini DAEŞ üyelerine 6 ay süreyle 100 bin liraya kiraladığı şeklinde haberlere yer verildiğini anımsattı.

Bu iddia dışında evinin bahçesinde DAEŞ'in kullandığı bomba yüklü araçlara benzer araç olduğunun da öne sürüldüğüne dikkati çeken Akdoğan, "Bunların hangi amaçla ve neden yazıldığını çözebilmiş değilim çünkü bu haberlerin tamamı asılsızdır. Bu evde 8 yıldır ailemle yaşıyorum. Başkasına nasıl kiralayabilirim? Dolayısıyla bu tür iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadesini kullandı.

- "Bahse konu haber kesinlikle yalandır"

Akdoğan, Tel Abyad'dan Türkiye'ye girişlerin olduğu dönemde bölgeye gelen bazı gazetecilerin evinin civarında dolaştığını anlattı.

Bir akrabasıyla yaklaşık 4 yıldır çekme belgeli araç sattığı bilgisini veren Akdoğan, şunları kaydetti:

"Sınır kapısı kapalı olduğu için zaten bu araçları, Tel Abyad'a satamıyoruz ve hepsi duruyor. En son 3 ay önce bir aracımızı Kilis tarafından Suriye'ye sattık. Bahse konu haber kesinlikle yalandır. Geçtiğimiz günlerde Tel Abyad'daki olaylar nedeniyle ilçemize çok sayıda muhabir geldi. Bunlardan birisi uzaktan evi çekmiş ve yanımdaki kişiyi de DAEŞ ile irtibatlı tanıtmış. Biz ticaret yapıyoruz, işimiz ve yerimiz resmidir."

Akdoğan, terör örgütü DAEŞ'e hiçbir şey satmadığını vurgulayarak, DAEŞ üyelerinin cani olduklarını söyledi.

"İslam'ı lekeleyen terör örgütüyle bir bağlantım bulunsun, kendimi asarım. Bu haberi ne amaçla yaptılar, onu da bilmiyorum ama o kişileri Allah'a havale ediyorum. İnşallah Allah'a hesap vereceklerdir" diyen Akdoğan, ailesinin bölgede tanındığını, ticaretle ilgilendiklerini ve DAEŞ üyeleriyle işlerinin olamayacağını sözlerine ekledi.

Haber Ara