Dolar

32,5173

Euro

34,7835

Altın

2.423,98

Bist

9.739,85

'Evetçiler zindan siyaseti yapıyor'

Ahmet Türk, HDP Eş Başkanlarının tutuklanması konusunda hükümeti suçladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-21 17:51:39

'Evetçiler zindan siyaseti yapıyor'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz kutlamalarında referandumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk hükümeti zindan siyaseti yapmakla suçladı. "Bugün eş genel başkanlarımız zindanda. Bu zindan siyasetini yürütenlere 'Evet' mi diyeceğiz? Elbette ki 'Hayır' diyeceğiz" dedi.

Türk'ün açıklamaları şöyle;

"16 Nisan'da önümüzde bir referandum var. Herkes, Kürtler bu referandumda ne diyecek diye soruyor. Elbette ki bu referandum sadece Kürt halkı için, sadece Kürtlerin geleceği için önemli değil. Bütün halklarımız için, Türk halkının geleceği için önemlidir. Ama bu referandumun Kürtler için başka bir anlamı var. Bugün eş genel başkanlarımız zindanda. Bu zindan siyasetini yürütenlere evet mi diyeceğiz? Elbette ki hayır diyeceğiz. 84 belediyemiz kayyıma teslim edildi, bu politikaya evet mi diyeceğiz? Hayır diyeceğiz. Sur vahşetine, Cizre vahşetine, Nusaybin vahşetine evet mi diyeceğiz? Evet, işte referandumu böyle bir anlamla, düşünceyle karşılamamız lazım ve hayır oylarını büyütmemiz lazım. Ben şuna inanıyorum, Kürt siyasetçileri zindanlara atanlar, Kürdistan şehirlerini viran edenler biliyorum ki bunun hesabını mutlaka tarih önünde verecektir. Ama bize düşen onurlu bir duruştur. Ben hiçbir Kürdün onurunu ayaklar altına alacağına inanmıyorum. Kürt halkı mutlaka bunun hesabını soracaktır, buna yürekten inanıyorum."

Haber Ara