Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

“Evet dünyasında açıkça gözlenen bir kaygı var'

Star Yazarı Ahmet Taşgetiren, dünkü köşesinde “Evet dünyasında açıkça gözlenen bir kaygı da var' diye yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-27 13:55:17

“Evet dünyasında açıkça gözlenen bir kaygı var'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Bu kaygının CHP için umut olduğunu söyleyen Taşgetiren, "Peki “Evet dünyası”ndaki kaygının sebebi ne olabilir?" diye sordu.

Taşgetiren bu soruyu şöyle cevapladı:

"SEÇMEN ORTAK BİR HEYECAN İÇERİSİNE GİREMİYOR"

Benim kanaatim, o da bugüne kadar oy aldığı toplum kesimlerinin seçimlerde farklı partilere oy atarkenki heyecanı, burada ortak bir projeye sahiplenme noktasında göstermediğini düşünüyor.

"MHP SAHAYA İNMELİ" SİNYALİ

Bunun bir reel sebebi var: Referanduma sunulan proje Ak Parti'nin projesi gibi görünüyor, oysa farklı partilerin desteğinin alınması lazım. Diğer parti mensupları bu projeyi nasıl “milli – herkesi buluşturan bir proje” olarak algılama noktasına getirilecek?

TEK POTADA ERİMEK

Ak Parti'nin 15 Temmuz vurgusu, beka söylemi, istikrar – istiklal-istikbal söylemi, evet bunlar ortak milli heyecan olguları, ama bunların parti hesabını aşacak bir duygu bütünleşmesini sağlayacak çerçeveye oturması, bir hayli emek gerektiren bir husus.

FETÖ OPERASYONLARI

Bir diğer konu, ben bunu ısrarla vurguluyorum, FETÖ operasyonlarının yansıması ile ilgili.

Şöyle denebilir: Operasyonlar, mesela Sayın Cumhurbaşkanı'nın kademelendirmesi gibi “İhanet katmanı”nı tecrit ederek, nokta atış halinde bir tasfiyeyi başarabilseydi, eminim büyük sızlanma olmayacaktı. Ama o yapı, toplumun farklı katmanlarına -ki yine Sayın Cumhurbaşkanı'nın doğru tasnifi ile “İbadet ve Ticaret katmanları”na- nüfuz ettiği için, operasyonlar “iltisaklı alan” tanımlaması ile pek çok derinliğe ulaştı. Bu “derin alan”ın referandumdaki tavrı ne olacak? 1 Kasım seçimlerine yansıyan FETÖ etkisi bence bir ölçü değil. Çünkü o zaman, FETÖ kendi etkin gücüyle rol aldı, burada ise iltisaklı alanların devreye sokulması söz konusu.

ERDOĞAN...

Bir şey daha: Bence Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilirkenki oy karşılığı da yüzde 52'den çok daha fazladır. Orada da “Erdoğan'ın hizmetleri”nden ziyade kategorik politik karşı tavır etkin olmuştur.

Şu anda da öyle bir iklim var, kaygı onunla bağlantılı ve bunun aşılması lazım.

Hayır çıkmaması lazım, bu siyasette türbülansa yol açar” yaklaşımının da şu anda önemli bir eğilim olduğunu düşünüyorum.

Zorlu bir yürüyüş söz konusu. Kampanya dili, görünürlükteki yoğunluk, medya yüzleri vs her şey kritik.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara