Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

Evde kalan Türkiye’nin salgın filmlerine ilgisi arttı

Koronavirüs salgını riskine karşı evde geçirilen ikinci haftada dijital platformlar popülerliğini sürdürdü

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-25 14:28:21

Evde kalan Türkiye’nin salgın filmlerine ilgisi arttı

Koronavirüs salgını riskine karşı evde geçirilen ikinci haftada dijital platformlar popülerliğini sürdürdü. Türkiye'nin sevilen dijital platformu BluTV'de geçen haftaya göre izlenme süresi ikiye katlanırken virüs konulu filmlere ilgi arttı.

Koronavirüs salgını riskine karşı alınan önlemler çerçevesinde evde geçirilen ikinci haftaya girildi. 12 Mart tarihi itibarıyla başlayan dijital platformlara olan ilgi, artarak devam etti. Türkiye'nin sevilen dijital platformu BluTV, izleme yapan kişi sayısı ve izlenme oranının katlanarak arttığını açıkladı.

Pandemi, virüs konulu filmlere ilgiyi artırdı

16 Mart itibarıyla günlük izleme yapan kişi sayısı oranının artış gösterdiğinin altını çizen BluTV İçerik Direktörü Deniz Şaşmaz Oflaz, “Günlük izleme yapan kişi sayısı yüzde 59, kişi başı izleme süresi ise yüzde 51 arttı. En çok izleme yapılan saatler ise 21.00 ve sonrası oldu. İnternet, mobil cihazlar ve Smart TV izlenmelerinin tümü arttı. Ancak en çok artış yüzde 53 ile Smart TV'lerden yapılan izleme oldu” dedi.

En çok izlenen içeriklerin Sokağın Çocukları, Aynen Aynen, Pavyon ve canlı yayın haber kanalları olduğunu belirten Oflaz, “Pandemi gündemi ilgiyi virüslerle ilgili filmlere yöneltti. Buna paralel olarak Train to Busan, Sarmaşık, War of the Worlds ve Snowpiercer çok izlenen filmler arasına girdi” dedi.


Kim ne zaman, ne izledi?

Kadınlar en çok Aynen Aynen'i izlerken erkekler ise en çok Sokağın Çocukları'nı izledi. Kadın ve erkeklerde canlı yayın haber kanalları sabah ve akşam saatlerinde en çok takip edilen içeriklerden oldu.

18-30 yaş arası genç kitle ise Bartu Ben ve Kafalarına Göre içeriklerine büyük ilgi gösterdi. Aynı kitle ZeroZeroZero, The Pier ve Viking içeriklerini yoğunluklu olarak izledi. The Handmaid's Tale, Behzat Ç, The Walking Dead, Sıfır Bir gibi diziler bu hafta da popüler içerikler arasında yer aldı.

Haber Ara