Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Evde hamur, ringde rakiplerini yumrukluyor

Dövüş sporlarına olan merakı nedeniyle küçük yaşlarda boksa başlayan milli sporcu Yasemin Kayır, Avrupa Şampiyonası'na katılmak için yoğun bir şekilde çalışıyor- Milli boksör Yasemin Kayır:- 'Küçükken ev işleri yapmayı, hamur yoğurup, yumruklamayı çok seviyordum'- 'İnşallah Türkiye şampiyonu olduktan sonra Avrupa Şampiyonası'na katılıp, orada da biricilik elde etmek istiyorum'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-23 12:11:28

Evde hamur, ringde rakiplerini yumrukluyor
ÖMER URAL - Dövüş sporlarına olan merakı yüzünden küçük yaşlarda boksa yönelen ve daha sonra milli takıma seçilen Yasemin Kayır (19), Avrupa Şampiyonası'na katılmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu (BESYO) Beden Eğitimi Öğretmenliği birinci sınıf öğrenicisi Yasemin Kayır, hem okuluna hem de boks antrenmanlarına devam ediyor.

Antrenmanlarını NKÜ Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen Kayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamur yoğurup, yumruklamayı, ağır işler yapmayı çok sevdiğini söyledi.

Milli sporcu, boksa başladıktan sonra antrenörü Yaşar Giritli ile tanıştığını vurgulayarak, "Milli takım antrenörü Yaşar Giritli beni okuldayken görmüş. Fiziğimin boksa yatkın olduğunu söyledi. Daha sonra antrenmanlara başladım ve sonunda milli takıma seçildim." dedi.

Ağır boks antrenmanlarının kendisini yormadığının altını çizen "Küçükken ev işleri yapmayı, hamur yoğurup, yumruklamayı çok seviyordum. Kanepeleri kaldırıyor, ağır işler yapıyordum. Ailem sporla ilgilenmemi çok istiyordu. Benim de dövüş sporlarına ayrı bir ilgim vardı. Sürekli televizyonda boks maçları izliyordum." diye konuştu.


- "Hedefim Avrupa şampiyonluğu"


Geçen yıl düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda 69 kiloda gümüş madalya kazandığını anlatan Kayır, "2018'deki şampiyonaya çok iyi hazırlanmama rağmen ailevi nedenlerden dolayı katılamadım. Şimdi 2019'da düzenlenecek olan şampiyonalara hazırlanıyorum. İnşallah Türkiye şampiyonu olduktan sonra Avrupa Şampiyonası'na katılıp, orada da biricilik elde etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Milli sporcuların kilosunu koruması gerektiğine işaret eden Kayır, şöyle konuştu.

"Günde çift antrenman yapıyorum. Sabahları da bir saat kadar koşuyorum. Ağırlık antrenmanlarımı kesinlikle ihmal etmiyorum. Ülkemi terimin son damlasına kadar temsil etmeye çalışıyorum. Milli sporcu olduğum için kilomu korumaya dikkat ediyorum. Yağlı, tuzlu yiyeceklerden uzak duruyorum. Bayanların spor yapması için hiçbir engel yok. Mesela ben başörtülüyüm ve bu bana hiçbir sorun oluşturmuyor. Bizim tüm çabamız, bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşımızı okutmak için."


- Kıyak: "Yasemin bunu başaracak güçte"


Boks antrenörü Hasan Kıyak, Yasemin'in çok çalışkan ve azimli olduğunu belirtti.

Boksa küçük yaşlarda başlanması gerektiğine vurgu yapan Kıyak, şunları kaydetti:

"Yasemin küçük yaştan beri ringlerde. Hırslı ve çalışkan bir sporcu. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Amacımız bu seneki müsabakalarda şampiyon olmak. Yasemin bunu başaracak güçte ve inşallah başaracak. Boks küçük yaşlarda başlanması gereken bir spor. Yasemin hemen hemen 10 yaşından beri ringlerde. Kızlarımızı spor yapmaya davet ediyoruz."


Haber Ara