Dolar

32,5266

Euro

34,9114

Altın

2.425,12

Bist

9.722,09

Evcilleştirilen karga Burdur'da yabanileştirilecek

Evcilleştirilen karga Burdur'da yabanileştirilecek

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 11:51:48

Evcilleştirilen karga Burdur'da yabanileştirilecek
Ankara'da evcilleştirilen ve konuşturulmaya çalışılan bir karga, yeniden yabanileştirilmesi için Burdur'daki yaban hayatı merkezine getirildi.

Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'da ismi açıklanmayan bir kişinin doğadaki kargayı alarak evcilleştirmek ve konuşmasını sağlamak için evine götürdüğünü söyledi.

Bu kişinin bir süre sonra "insafa gelerek" kendisini aradığını ve yardım istediğini anlatan Sarıca, "Bize ulaştılar ve 'kargayı yeniden yabanileştirebilir misiniz?' diye sordular. Biz de gerekeni yapacağımızı söyledikten sonra kargayı Ankara'dan getirdik" dedi.

Sarıca, karganın teleklerinin bir kısmının kesik olduğunu, bu nedenle uçmada güçlük çektiğini kaydetti.

- Yaban hayvanları doğada olmalı

Telekleri yeniden çıktıktan ve normale döndükten sonra kargayı uçuş antrenmanlarına başlatacaklarını belirten Sarıca, "Kafesi küçük. Büyük bir kafes alacağız. Burada uçuş antrenmanlarında yeterince başarı gösterdikten sonra doğal hayatına kazandırmaya çalışacağız" diye konuştu.

Sarıca, kargayı yabanileştirmek için mümkün olduğu kadar insanlardan uzak tutmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kargayı eve alıp beslemenin, konuşturmaya çalışmanın ve alışkanlıklarını değiştirmenin doğa için büyük zarar olduğunu vurgulayan Sarıca, "Yaban hayvanlarının doğada bulunması gerekiyor. Bunlar ev hayvanları değil. Kargayı alıp konuşması için evcilleştirmeye çalışmak son derece yanlış" ifadesini kullandı.

Haber Ara