Dolar

32,5665

Euro

34,9826

Altın

2.425,47

Bist

9.722,09

Ev almanın tam zamanı

Dolardaki değişimin konuta zam olarak yansımaması, konut almak için doğru zaman olduğuna işaret ediyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-20 23:25:30

Ev almanın tam zamanı

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarındaki artış devam ederken, döviz kurundaki büyük değişim henüz konuta zam olarak yansımadı. Konut sektöründe kimi projelerde ithal ürün kullanımının fazla olması kasım ayındaki seçimden sonra fiyatların zamlanacağına işaret ediyor.

Genellikle sonbaharla birlikte hareketlenen sektör bu yıl okulların açılış tarihinin ertelenmesi, genel seçim sonrası hükümetin kurulamaması gibi sebeplerle beklemede kaldı.

FIRSATLARI DEĞERLENDİREN KARLI ÇIKAR

Kurdaki artışın henüz fiyatlara yansımamış olması, yatırım yapmak için çok uygun bir dönem olduğunu gösteriyor. Kasım ayından sonra piyasanın hareketlenmesi ve inşaat maliyetlerindeki artışın ev fiyatlarını bir anda artırması bekleniyor. Şu dönemdeki uygun koşulların ve cazip kampanyaların değerlendirilmesi, ev almak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerekiyor.

DÖVİZDEKİ HAREKET GÜNÜ DEĞERLENDİRME FIRSATI OLABİLİR

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan yaptığı açıklamada lokomotif niteliği taşıyan sektörün durgunluğa girmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Gayrimenkulün hiçbir sektörde olmayan özellikler taşıdığını ifade eden Baygan, “Sektöre mahsus ve başka hiçbir iş kolunda olmayan bir özellik var. Bu işte hiçbir zaman işler durgun olmaz. Herhangi bir kriz anında bile alan-satan sayısı normal günlerden fazla olur. Nedeni belli, kiminin nakde ihtiyacı vardır, kiminin de var olan nakdini uygun fiyat ile mala dönüştürmeye... Dövizdeki ani hareket, bazı portföy sahipleri için de günü değerlendirme fırsatı oluyor” dedi.

BİRİKİMİN EN GÜVENLİ KANALI

Özellikle yükselen bölgelere yatırım yaptığınızda hiçbir zaman gayrimenkul fiyatları gerilemez. Bir konutun kiraya verilememesi, fiyatının düşmesi söz konusu olmaz.

Gayrimenkul her koşulda birikimin yönlendirilebileceği en güvenli kanaldır. Özellikle yatırımcılar tarafından İstanbul'daki yeni ulaşım ağları, metro hatları, 3. köprü ve 3. havalimanı güzergahları sıkı takip altında alındı.

Haber Ara