Dolar

32,4989

Euro

34,5522

Altın

2.492,39

Bist

9.548,09

Euro için felaket tahmini

Ekonomi uzmanları, küresel ekonomideki her türlü krizin zayıf Euro Bölgesi'ni de etkileyeceğini söyledi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 05:00:08

Euro için felaket tahmini

Sputniknews.com'un haberine göre; Avrupa hisse senedi piyasaları için 24 Ağustos Pazartesi, 2008'den bu yana en kötü günü oldu. Çin hisse senetleriyle Asya piyasalarında yaşanan kargaşa bağlamında endeksler yüzde 4-7 oranında düştü. 

Avrupa piyasaları, kaybedilen puanları ertesi gün geri kazanmayı başarsa da, Sputnik'e açıklama yapan uzmanlara göre, Euro Bölgesi küresel şoklara karşı savunmasız görünüyor.

'EURO BÖLGESİ DARBELERE DAYANAMAZ'

The Bruges Group Direktörü Robert Oulds'un görüşüne göre, 2008 küresel mali krizin başından bu yana durgunlukta olan Euro Bölgesi henüz yeni iyileşme belirtileri göstermeye başlamıştı. 

Oulds, "Euro Bölgesi'nin halen temel ekonomik sorunları var. Küresel ekonominin indirdiği her türlü darbeye dayanmaya çok az imkanı var. Örneğin şu anda yaşanan şoklar: Çin'de hisse senetlerinin düşmesi, bunun diğer ülkeleri etkilemesi ve şimdi tüm dünyaya yayılması" dedi.

Uzman, "Euro Bölgesi öyle bir durumda ki, her türlü şok onun için felakete dönüşebilir" yorumunda bulundu.

'ÇİN'DEKİ YAVAŞLAMA KORKUTTU'

 New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Lawrence White, ABD'den farklı olarak Avrupa'nın giderek daha fazla uluslararası ticaretin içine çekildiğini ve Çin'e büyük hacimlerde ürün sattığını dile getirdi. 

Profesör, "Böylece Avrupa'nın, Çin'deki yavaşlamanın Avrupa'yı da yavaşlatmasından korkması çok doğal" dedi.

 

Haber Ara