Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Euro Asia Velo

Avrasya Bisiklet Yolu Sanal Rota Ağı

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 12:54:02

Euro Asia Velo

Avrupa ve Asya ülkelerinde çok yaygın olan “Bisikletli Ulaşım” ve “Bisikletli Tatil” anlayışı ülkemizde de hızla gelişiyor. Avrupa – Asya kıtalarını birbirine bağlayan Türkiye, hem coğrafi konumu itibarıyle hem de doğası, tarihi, kültürü ile bisiklet turlarının vazgeçilmez bölgesi konumunda. Aslında ülkemize hergün onlarca Avrupalı bisikletli Kapıkule'den giriş yapıyor ve Karadeniz hattından Sarp sınır kapısıyla Asya ülkelerine geçiş yapıyor. Ama bugüne kadar bisikletli gezginler fazla dikkate alınmadı ve onlar için gerekli güvenlik ve lojistik destek sunulamadı. İşte bu noktadaki açığı farkeden Pedallıyorum Bisiklet Grubu hazırladığı projeyi Ordu Valiliği, AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ile birlikte hayata geçirdi.

euroasiavelo projer

Kapıkule – Sarp yolunun tam merkezinde bulunan Ordu Valiliği özellikle bisikletli gezginlerin bu hat üzerinde güvenli geçiş rotalarını oluşturmak, yol üzerinde kültürel, coğrafi, tarihi özellikleri bulunan yerleri bisikletle gezebilmelerini sağlamak, bisikletli gezginlere rehberlik, teknik destek, konaklama, yiyecek, sağlık, emniyet gibi konularında destek olunması yönünde çalışmalara başladı.

Avrasya bisiklet rotası

Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen “Avrasya Bisiklet Yolu Sanal Rota Ağı”projesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı desteği ile 2013 senesinde hazırlandı. Avrasya Bisiklet Yolu Sanal Rota Ağı, Doğu Karadeniz Bölgesinde bisiklet ile seyahat etme imkânı sağlayan, rehberlik hizmeti veren bir proje.

istanbul_polonezkoy_bisiklet_turu_turkey_biketour_13

Pedallıyorum tarafından yürütülen çalışmada ekip bisikletle gittikleri bölgelerin rotalarını, haritalarını, kilometre hesaplamalarını, eğim bilgilerini, yol durumlarını, mola yerlerini, konaklama, emniyet, sağlık ve teknik destek alınabilecek noktaları tespit ediyor.

“Avrasya Bisiklet Yolu Sanal Rota Ağı” projesinin amaçları arasında; bisiklet turizmini yaygınlaştırmak, Türkiye'nin tanıtımını sağlamak, alternatif turizmi geliştirmek, bisiklet ve doğa severleri bölgeye çekmek bulunuyor. AvrasyaVelo'nun ilk aşaması Ordu'dan başlatıldı. İlk etapta Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin güzergahları hazırlandı. Doğu Karadeniz Hattı tamamlandıktan sonra diğer illerdeki çalışmalar başlatıldı. Bisiklet rotaları tespit edilmesiyle birlikte bisiklet tur programları hazırlandı ve turkeybiketrain.com sitesinden uygulamaya başlandı.

311143_270062193014391_1818116254_n

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara