Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

EURO 2016'da Fransa-Romanya maçı hangi kanalda, saat kaçta?

EURO 2016, Paris'te Fransa ile Romanya arasında oynanacak açılış maçıyla başlıyor. Peki, Fransa-Romanya maçı saat kaçta, hangi kanalda? Fransa Romanya maçı ile ilgili tüm detaylar haberimizde

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-10 17:22:51

EURO 2016'da Fransa-Romanya maçı hangi kanalda, saat kaçta?

EURO 2016 bu akşam nefes kesecek bir mücadele ile açılış yapacak. Ev sahibi Fransa Romanya'yı konuk ediyor. Fransa Romanya maçı ile bu akşam muhteşem bir futbol organizasyonu sahne alacak. Avrupa'nın en prestijli turnuvalarından biri olan EURO 2016'da ülkelerin milli takımları yarışıyor. 

EURO 2016'da açılış mücadelesi bu akşam Fransa Romanya maçı ile sahne alıyor. Futbol severlerin ilgi ile takip edeceği EURO 2016 Fransa-Romanya maçı hangi kanalda ve saat kaçta yayınlanacak? İşte Fransa Romanya maçının hangi kanalda olduğu ve maç saati...

Fransa'da düzenlenecek olan (EURO 2016) 2016 Avrupa Şampiyonası'nın başlamasına saatler kaldı. Açılış maçında Fransa ile Romanya 10 Haziran Cuma günü karşılaşacak. Mücadeleye 80 bin kişi kapasiteli Stad de France ev sahipliği yapacak. Karşılaşma öncesinde turnuvanın açılış töreni gerçekleştirilecek. İsveçli şarkıcı Zara Larsson ve ünlü DJ David Guetta birlikte sahneye çıkacak. İkili EURO 2016'nın resmi şarkısını seslendirecek. Karşılaşma öncesinde Fransa milli takımı ev sahibi olmanın avantajını taşıyor. Benzemana kadroya alınmadı. Griezman ise Atletico Madrid'te gösterdiği performans ile dikkat çekiyor.Romanya güçlü defans hattı ile öne çıkıyor. Elemelerde 10 maça çıkan Rumenler sadece 2 gol yedi. Romanya milli takımında Gençlerbirliği'nden Bogdan Stancu ile Osmanlıspor'dan Gabriel Torje de forma bekliyor.

Turnuvanın en önemli favorisi olarak gösterilenFransa, daha önce ev sahipliği yaptığı iki turnuvada 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası ve1998 Dünya Kupası'nda zafere ulaştı. Fransa bu geleneği EURO 2016'da da sürdürmek istiyor. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Fransa, özellikle ofansif oyuncularıyla dikkat çekiyor.

MAÇ TRT1'DE YAYINLANACAK

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Stade de France'da oynanacak Fransa-Romanya karşılaşması bugün saat 22:00'de başlayacak ve TRT1'den canlı yayınalanacak. 

32 maç TRT 1, 17 maç TRT Spor ve 2 maç da TRT Haber'den canlı olarak yayınlanacak.

Açılış maçı, çeyrek ve yarı finaller ile kupanın sahibini belirleyecek final maçı 4K'dan futbolseverlere ulaşacak.

Karşılaşmaların başlama saati ise 16, 19 ve 22.

Turnuvanın tüm heyecanı, maç önü, devre arası, maç sonu ve gün boyu canlı bağlantılarla izleyiciye aktarılacak.

8 yıllık aranın ardından Avrupa Arenası'na çıkan A milli Takımımızın maçları TRT 1 televizyonundan canlı yayınlanacak.

Şantaj kasedi suçlamasıyla hakkında dava açılanKarim Benzema'nın yer almadığı Fransa kadrosunda Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Anthony Martial, Paul Pogba ve Dimitri Payetgibi sezonun formda isimleri yer alıyor. Futbol otoriteleri, kalede Hugo LLoris gibi önemli bir tecrübe olmasına karşın, Fransa'nın şampiyonadaki en önemli dezavantajının defansı olduğuna dikkat çekiyor. Raphael Varane'ın sakatlığı cezası nedeniyle turnuva kadrosunda yer almaması nedeniyle teknik direktör Didier Deschamps'ın savunmanın merkezinde daha önce birlikte çok fazla oynamamış Koscielny-Adil Rami ikilisine şans vermesi bekleniyor.

Açılış maçında ev sahibi Fransa ile kozlarını paylaşacak Romanya ise bir sürprize imza atarak rakibi karşısında 1972'den bu yana ilk galibiyetini alma hedefinde olacak. Teknik direktörlüğünü Anghel Iordanescu'nun yaptığı Balkan ekibinin kadrosunda Osmanlısporforması giyen Gabriel Torje ve Gençlerbirliği'nden Bogdan Stancu gibi tanıdık isimler yer alıyor. Ofansif gücü çok kuvvetli bir takıma karşı oynayacaklarını belirten Iordanescu, taraftarının da desteğini arkasına alacak Fransa'nın maça çok agresif bir şekilde başlamasını beklediklerini dile getirdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara