Dolar

32,3781

Euro

34,9874

Altın

2.326,14

Bist

9.090,70

Ette yeni indirim geliyor

Tarım Bakanı Faruk Çelik, kırmızı ette KDV indirimi ile ilgili, 'Gıda, tarım ve hayvancılık ile ilgili kapsamlı bir sunumu tamamlama noktasındayız.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-08 20:38:46

Ette yeni indirim geliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı ette KDV indirimi ile ilgili, "Yalnız et ile ilgili değil, gıda, tarım ve hayvancılık ile ilgili kapsamlı bir sunumu tamamlama noktasındayız. En yakın zamanda da Bakanlar Kuruluna sunacağız" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktör Yardımcısı ile Avrupa ve Orta Asya'dan sorumlu Bölge Temsilcisi Vladimir Rakhmanin ve beraberindeki heyeti kabul etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede; Türkiye-FAO ilişkileri konusunda açıklama yapan Çelik, şunları söyledi:

"DÜNYANIN 7. BÜYÜK TARIM ÜLKESİYİZ"

"Biz Avrupa'nın en büyük, Dünya'nın ise 7'nci büyük tarım ülkesiyiz. Bu imkanlarımızı yalnız 78 milyon çerçevesinde değil, dünya insanlığını dönük nasıl kullandığımıza bütün dünya şahittir. Dünya mazlumlarının dertlerine derman olma konusunda tarım alanındaki ve diğer tüm imkanlarımızı nasıl seferber ettiğimizi biliyorsunuz. Suriye'de yaşanan olaylar karşısında Dünya Suriyelilere kapılarını kapatırken, yalnız bombalamak ile meşgul olurken, Türkiye 3 milyon Suriyeliye kapıyı açmış ve onlarla ekmeğini paylaşıyor durumdadır. Son dönemlerde Türkiye-FAO ilişkileri giderek derinleşiyor. 2007 yılından beri faaliyet gösteren FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi vasıtasıyla bölgedeki 16 ülkeye 5 yılda 10 milyon değerinde proje desteğini vermiş bulunmaktayız. Önümüzdeki 5 yıl için bu fonu 2 katına çıkardık ve 20 milyon dolar civarında proje desteği gerçekleşecektir. Ülkemizin girişimleri ve FAO'nun desteği ile Birleşmiş Milletler tarafından 2016 yılı, Uluslar arası Bakliyat yılı ilan edildi. Temel protein kaynaklarından olan bakliyatın önemi ve faaliyetlerini böylece dünyaya daha iyi tanıtma imkanını elde etmiş olacağız."

ETTE VE GIDADA KDV İNDİRİMİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın, kırmızı ette KDV indirimi ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendiren Bakan Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kapsamlı bir çalışmanın yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Bu et ve fiyat konusu çok farklı tartışılıyor. Bizim et ile ilgili tüm çalışmalarımız sektör temsilcilerinin tüm partnerleri ile yaptığımız çalışmalardır. Bütün aldığımız ve alacağımız kararlar, hayvan varlığını arttırmaya yönelik olacaktır. Bunun için ne gibi engeller varsa onları değerlendirdik, tartıştık. Bölge toplantılarında yöneticiler ile görüşmeler yaparak değerlendirdik. Yalnız et ile ilgili değil, gıda, tarım ve hayvancılık ile ilgili kapsamlı bir sunumu tamamlama noktasındayız. En yakın zamanda da Bakanlar Kuruluna sunacağız. Değerlendireceğiz, tartışacağız ve netice itibariyle bir konuda değil, birçok konuda kararlar alma noktasına geldiğimizi ifade etmek istiyorum. Spesifik olarak KDV bu işin bir boyutu. Hem hayvan varlığımızın geleceği ile ilgili, hem tarım ile ilgili çok kapsamlı bir sunumun Bakanlar Kuruluna gelme aşamasında olduğunu belirtmek isterim."

Haber Ara