Dolar

32,4165

Euro

34,4540

Altın

2.488,75

Bist

9.679,80

Etiyopya'da kanlı eylemlerin yıl dönümünde protesto

Geçen yıl Etiyopya'nın Amhara eyaletinde çok sayıda göstericinin ölümüyle sonuçlanan protestoların yıl dönümünde halk, iş bırakma eylemi başlattı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-07 18:23:12

Etiyopya'da kanlı eylemlerin yıl dönümünde protesto

Eyaletin başkenti Bahir Dar'daki eylemle ilgili AA muhabirine konuşan Komiser ‪Walelgn Dagnew, tüm iş yerlerinin sabah saatlerinden itibaren kapalı olduğunu belirtti. ‬

İş bırakma eyleminin sosyal medyada yapılan çağrılar sonrasında başladığını dile getiren Dagnew, dün şehirde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı da doğruladı. 

Yol kenarına yerleştirilen bombanın akşam saatlerinde patlatıldığını belirten Dagnew, olayda ölü ya da yaralının olmadığını ve 5 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Geçen yıl ağustosta başlayan ve aylarca süren hükümet karşıtı gösterilerde 700'e yakın kişi hayatını kaybetmişti. 

İnsan hakları örgütleri, ölümlerden güvenlik güçlerini sorumlu tutarken, Etiyopya İnsan Hakları Komisyonu hazırladığı raporunda, güvenlik güçlerinin eylemcilere karşı orantılı güç kullandığını ileri sürmüştü. 

Yoğunlukla Oromo ve Amhara eyaletlerinde görülen olaylar sonrasında Ekim 2016'da ülke genelinde başlatılan olağanüstü hal uygulaması ise geçen hafta sonlanmıştı. 

Haber Ara