Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Etiyopya Başbakanı, BAE Prensi’ni nasıl şok ve rezil ettiğini anlattı!

Etiyopya Başbakanı Abu Ahmed, halkın önünde gerçekleşen bir toplantıda ‘Arapların Şeytanı' olarak bilinen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'i nasıl rezil ettiğini ve unutamayacağı bir ders verdiğini anlattı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-24 11:44:22

Etiyopya Başbakanı, BAE Prensi’ni nasıl şok ve rezil ettiğini anlattı!

Etiyopya Başbakanı Abu Ahmed, ‘Arapların Şeytanı' olarak bilinen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'i nasıl rezil ettiğini ve unutamayacağı bir ders verdiğini anlattı.

Etiyopya Başbakanı Abu Ahmed, başkent Addis Ababa'da halkın önünde gerçekleşen bir toplantıda, BAE'nin kirli fonlarını kullanarak ülkesini yıkmak için şeytanı planlar kuran Veliaht Prens bin Zayed'in yüzüne karşı nasıl tepki gösterdiği ve arasında yaşanan ilginç diyaloğu vatandaşlarıyla paylaştı

Addis Abba'da İslam Enstitüsü kurulması için BAE'nin desteğini istediğini belirten Etiyopya Başbakanı Abu Ahmet, Veliaht Prens Zayed'den, “Size her konuda destek olacağız, size İslam'ı öğreteceğiz” cevabını alınca Etiyopya Başbakanı, bunun üzerine, “Bize İslam'ı öğretmenize ihtiyacımız yok. Çünkü siz İslam'dan uzaklaştınız. Bize sadece Arapça'yı hızlı şekilde öğretin, biz İslam'ı doğru bir şekilde anlayıp, sizi doğru yola iletiriz” yanıtını verdiğini anlattı.

BAE'nin 'Şeytan'ı Zayed, Etiyopya Başbakanı'na sordu, “Neden Arapça öğrenmek istiyorsunuz?”

Etiyopya Başbakanı Ebu Ahmed, “Çünkü İslam barış dini. Cezayir, Yemen, Mısır, Libya ve her yerde barış istiyoruz.”

BAE Veliaht Prensi Zayed'e Körfez ülkelerinin bütün nüfusunun bir araya gelse, Etiyopya'daki Müslümanlardan daha az olduklarını söylediğini belirten Ebu Ahmed; Zayed ise, “Benimle neden sayılar üzerine konuşuyorsun diye sordu. Ben de, ‘İslam, kalabalığı bir güç kaynağı olarak görüyor' cevabını verdim” dedi.

Etiyopya Başbakanı Ebu Ahmed, BAE Veliaht Prensi Zeyed'den İslam ülkelerindeki kirli elini çekmesini ve İslamı içeriden yıkma girişiminden vazgeçmesini istediğini de söylediğini aktardı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara