Dolar

32,5553

Euro

34,8817

Altın

2.438,79

Bist

9.645,02

Ethereum Fiyat Yorumları: ETH Fiyatı CME Sonrasında Ne Yöne Gidecek?

Son dönemde fiyat kaybı yaşayan Ethereum’un geleceği merak konusu oldu. İnternet kullanıcıları da sıklıkla Ethereum fiyatları ne olacak sorusunu soruyor. Detaylar haberimizde…

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-08 17:21:06

Ethereum Fiyat Yorumları: ETH Fiyatı CME Sonrasında Ne Yöne Gidecek?

8 Şubat 2021, toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH) yatırımcılarının yakından takip ettiği bir tarih. Chicago Merchantile Exchange veya kısaca CME'nin aylar önce sözünü ettiği ETH vadelileri bugün piyasaya sürülecek. Piyasada buna yönelik bir korku oluşsa da ETH vadelileri korkulacak kadar kötü olmayabilir.

CME, Ethereum İçin Boşuna Korku Yarattı

CME'nin bu ürünü birçok kurumsal yatırımcıya meşru bir şekilde ETH alıp satma ve en önemlisi vadeli işlem açma hakkı sunacak. Kurumsal yatırımcıların istedikleri gibi short veya long açabilecek olmaları ise fiyat üzerinde ciddi bir etki yaratabilir. Birçok yatırımcı 2017 yılında Bitcoin'i 3.000 dolara düşüren etmenin CME vadelileri olduğunu düşünmekte. Bunun ETH için de benzer sonuç yaratacağı düşüncesi, fiyatın 7 Şubat tarihinde sert düşmesine yol açtı.

Ethereum fiyatı ise %10'luk bir düşüş sonrası her şeyin yoluna girdiği mesajını verdi ve yeniden 1.700 doları zorluyor. ETH/USD işlem çifti bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla 1.627 dolardan işlem görüyor. Bitcoin'in %0,8 düştüğü dakikalarda ETH'nin sadece %0,3 gerilemesi ise şu an ETH için her şeyin yolunda olduğuna işaret etmekte.

ETH/USD Teknik Analizi

ETH/USD teknik analizine bakıldığında ise en büyük ikinci kripto para birimi için her şeyin yolunda olduğu görülmekte. ETH fiyatı 1.675 dolar direncini kırabilirse yeniden 1.763 dolara kadar yükselebilir. Tüm zamanların rekoru olarak görülen 1.763 doların kırılması ise 2.000 doları beraberinde getirecektir.

Ethereum fiyatının 50-bar SMA seviyesinin yani 1.535 doların altına inmesi ise durumu kötüleştirebilir. 7 Şubat tarihindeki düşüşte ETH fiyatı tam olarak bu noktadan döndü ve bunun altında 1.428 dolar yer alıyor. ETH/USD işlem çiftinin 1.428 dolar altındaki en önemli desteği ise 1.250 dolar olarak görülmekte.

Ethereum Yorumları

ETH/USD işlem çiftinin 1.250 doların da altına gerilemesi yeniden 1.000 dolar altı günlerin gelmesine yol açabilir. RSI ve MACD indikatörleri ise düşüş yerine yükseliş odaklı sinyaller veriyor. Buna ek olarak uzmanların CME konusunda korkuya kapılmama çağrıları da fiyatta yukarı yönlü hareketlilik yaşatabilir. Ethereum fiyatının 2.000 doları görmesi ise aynı Bitcoin'in yaşadığı gibi bir FOMO başlatabilir.

Ünlü analist Su Zhu da bireysel yatırımcılar sattıkça kurumsal isimlerin ETH aldığını vurgulayarak aslında bu durumun yükseliş odaklı ve iyimser olduğunu ortaya koydu.

Haber Ara