Dolar

32,5561

Euro

34,8998

Altın

2.437,16

Bist

9.645,02

Ethem Türkben için taziye mesajı

Adana'da camiden döndükten sonra PKK'lılar tarafından evinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Ethem Türkben'in bugün defnedileceği bildirildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-23 11:00:13

Ethem Türkben için taziye mesajı

Adana'da İslami etkinlikler ile kutlu doğum programlarına iştirak etmesi ile dikkat çeken Ethem Türkben'in cenaze törenine Adana'daki İslami STK'ların da katılması bekleniyor. Kalem Eğitim Kültür ve Dayanışma vakfı yayınladığı açıklamasında Türkben'in öldürülmesini lanetledi.

Kalem vakfının taziye mesajı şöyle,

İnna Lillahi ve İnna İleyhi Râciûn 

Son günlerde ülkemizde meydana gelen olaylarda gözü dönmüş karanlık odakların insanların canına kıyması kabul edilebilir bir durum değildir! Hiçbirşeyden haberi olmayan masum insanlar haksız yere katledilmektedir. Bugün de Adana'nın Gülbahçesi mahallesindeki evinde, eşi ve çocuklarıyla akşam yemeğini yerken maskeli bazı kişiler tarafından şehit edilen Ethem Türkben kardeşimize Allah'tan rahmet diliyor, acılı ailesine sabır diliyoruz. Eşi ve çocuklarının gözü önünde işlenen bu cinayetin açıklanabilir hiç bir yanı yoktur! Çevresinde doğruluk ve samimiyetiyle tanınan bu kardeşimiz; vakfımızın genel sohbetlerine zaman zaman katılan muhib bir kardeşimizdir. Yapılan bu cinayeti lanetliyoruz. 

Bu tür olaylar toplumumuzu fitneye düşürmeyecek, sağduyudan alıkoymayacaktır. Bu ve benzeri olayların halkımızın birlik ve beraberliğine, kardeşliğine, huzuruna kast etmeye yönelik olaylar olduğunu biliyor, bütün Müslümanları basiretli olmaya çağırıyoruz. Herkesi şer güçlerin kirli oyunlarına kanmamaya davet ediyoruz.

Kalem Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı - Adana



Haber Ara