Dolar

32,3355

Euro

35,1847

Altın

2.245,13

Bist

8.718,11

Et nasıl marine edilir? Hangi et marine edilir, hangi et marine edilmez?

Etin pişmesi ve lokum kıvamına gelmesi için marine işlemi yapmak gerekir. Bu işlem ete ekstra bir lezzet de katacaktır. Peki ama hangi etler marine edilir? Marinasyon işlemi etin hangi kısımlarına yapılır? Kırmızı et, dondurulmuş et ve sütle marinasyon nasıl yapılır? İşte detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-23 13:51:18

Et nasıl marine edilir? Hangi et marine edilir, hangi et marine edilmez?

Marinasyon, etin belirli bir süre boyunca tadını güzelleştirmek ve eti kıvamına getirmek amacıyla gerçekleştirilen daha çok asidik malzemelerle hazırlanan bir yöntemdir. Sirke ya da limon suyunun başrolde olduğu marinasyon sürecinde baharatlar ve özel yağlar da devreye girer.

Marine edebileceğiniz etler: Pançeta, bonfile, biftek, gerdan, mermer şeklinde alabileceğiniz steak etler. Bu etler marinasyonla birlikte efsane lezzetli olacaktır.

Marine etmenize gerek kalmayan etler: Kemiksiz pirzola, kontrfile biftek, T-bone, NY strips, fileminyon. Bu etler kendiliğinden yeteri kadar lezzetli olan etlerdir.

Eğer kırmızı et marine etmek istiyorsanız öncelikle yassı olacak etleri tercih etmeniz gerekiyor. Mermer görünümü de dediğimiz kalın, ele gelir ancak pürüzsüz şekilde kesilmiş etler de tercihiniz olabilir.

Bu noktadan sonra marinasyon işlemine başlayabilirsiniz.

Marine etmek için satın aldığınız eti bir buçuk parmak kalınlığında kesin: Bunun nedeni marine sosunuzun etin her yerine dağılabilmesi. Asidin etin içine işleyip kas yapısını rahatlatması gerekiyor. Kalın bir et kullanırsanız etin dışı marine olurken içine işlemeyecektir.

Marine sosunuzu hazırlayın: Hazırlayacağınız marine sosuna göre olarak malzemeleri elde edin ve sırasıyla karıştırın. Neredeyse tüm marine sosları içinde asidik bir element bulundurur. Bu element ya sirke, ya limon ya da şaraptır. Ancak burada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir nokta var. Marinasyon sosunuz için çok yüksek oranda asidik element kullanmamak. Etin yapısını bozmaya neden olabilirsiniz.

Eti marinasyon kabına yerleştirin: Hazırladığınız eti bir poşet ya da kaba alın. Üzerine de marinasyon sosunu dökün. Sosun etin her tarafına geldiğine emin olun. Eğer marinasyon için fazla vaktiniz yoksa ete hafif bir şekilde masaj yaparak marinasyon sosunu yemesini sağlayabilirsiniz.

Marinasyon sosundaki eti buzdolabına koyun: Kullandığınız marine sosuna bağlı olarak etin marinasyon süreci 2 saat ile 24 saat arasında olacaktır. Bu sürelere sadık kalın.

Marinasyondan çıkardığınız eti afiyetle pişirin: Etiniz buzdolabında marine sosuyla bir güzel karıştı. Sıra geldi eti çıkarmaya. Eti paket ya da poşedinden çıkarırken üzerindeki marine sosunun akmasına izin verin ve hatta bir ya da iki kez çok hızlı olmayacak şekilde sallayın. Ardından etin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Eğer farklı bir tarif uygulayacaksanız ve hemen pişirmeiz gerekiyorsa tarife sadık kalın.

Haber Ara