Dolar

32,4961

Euro

34,5834

Altın

2.478,73

Bist

9.553,71

Estetik cerrahi sadece güzel görünmek için yapılmıyor

Plastik cerrahi denilince akla ilk önce estetik ameliyatlar gelirken, son dönemde estetik plastik cerrahinin farklı sağlık sorunlarının tedavisinde de yoğun olarak kullanıldığı belirtildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 12:29:37

Estetik cerrahi sadece güzel görünmek için yapılmıyor
Plastik cerrahi denilince akla ilk önce estetik ameliyatlar gelirken, son dönemde estetik plastik cerrahinin farklı sağlık sorunlarının tedavisinde de yoğun olarak kullanıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgiler veren Özel Giresun Ada Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Metin Arıcı, "Estetik plastik cerrahinin insanları güzel görünmekten önce sağlığı ile de ileri derece ilgileniyor" dedi.

İnsanların psikolojik olarak da iyi düşünmesi için estetik cerrahisinin önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Arıcı, "Estetik plastik cerrahi pek çok konuda insanlara sağlıklarını yeniden kazanmaları için yardımcı olmaktadır. Özellikle bölgemizde odun kesme için kullanılan hızarlar nedeniyle oluşan el yaralanmaları, kemik kırıkları, damar, sinir ve kiriş yaralanmaları, parmak kopmaları sakatlık nedeni olabilmektedir. Doğuştan yapışık parmak, fazla parmak gibi el bozuklukları görülebilmektedir. El cerrahisi uzmanlar tarafından yapılması gereken, özel ilgi ve bilgi gerektiren bir konudur. Estetik plastik cerrahlar el cerrahisi konusunda özellikle mikro cerrahi gerektiren işlemlerde başarılı bir şekilde ameliyatlar yapmaktadır. Aynı şekilde yüz yaralanmaları da özel ilgi ve bilgi gerektirmektedir. Bu bölgede pek çok yapı bir arada olduğu için yaralanmaları dikkatli ve özenli bir şekilde tamir edilmelidir. Bu bölgede doku kayıpları, kemik kırıkları estetik plastik cerrahi uzmanları tarafından düzeltilmektedir" diye konuştu.

Plastik cerrahinin birçok alanda kullanıldığını kaydeden Op. Dr. Arıcı, "Bir diğer konu deri kanserleridir. Özellikle açık alanda güneş altında çok çalışmış kişilerde daha sık gördüğümüz deri kanserlerinin tedavisi de estetik plastik cerrahinin konusudur. Göz kapağı, kulak, burun, dudak gibi yerlerde yerleşmiş deri kanserlerinin tedavisinde bu dokuların ameliyatla alınması gerekmektedir. Ameliyatla alınan bu dokuların yerine yeniden doku oluşturmak gerekmektedir. Örneğin dudak kanseri nedeniyle dudağı alınan hastaya yeniden dudak yapılmazsa beslenme, yeme içme yapılamaz, göz kapağı aynı şekilde yapılamazsa gözü korumak mümkün olmaz. Böylesine kritik durumların ameliyatları estetik plastik cerrahi tarafından yapılmakta ve hastaların eski sağlığına yeniden kavuşmalarına yardımcı olmaktadır. Ayrıca iyileşmeyen yaraların tedavisi estetik plastik cerrahisinin uğraştığı konulardandır. Uzun zaman iyileşmeyen yaralar çeşitli sorunlar ortaya çıkarır. Çalışma ve sosyal hayat bozulur. Ağrı acı çekme ile günlük hayatın zorlaşır. Problemli olan yaraların bakımı ve tedavisi için estetik cerrahinin bilgi beceri ve tecrübesi halkımızın yanındadır. Kısaca saçınızdan ayak tırnağınıza kadar olan bütün deri ve deri altının hastalıkları, kistleri, kanserleri, iyileşmeyen yaraları ve yaralanmalarının tedavisi için estetik plastik cerrahi kullanılır" şeklinde konuştu.

Haber Ara