Dolar

32,5478

Euro

34,8217

Altın

2.431,59

Bist

9.722,72

'Esrar yakalamada Türkiye'de ikinci sıradayız'

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, 2017 yılı içeresinde yakaladıkları 4360 kilo esrar ile Türkiye’de 81 il arasında esrar yakalamada ikinci sırada olduklarını belirtti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-16 21:56:04

'Esrar yakalamada Türkiye'de ikinci sıradayız'

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tpioğlu ilde görev yapmakta olan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu başkanlığında yapılan toplantıya Emniyet Müdürlüğü birim amirleri, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak yani sıra Şanlıurfa'da görev yapan gazeteciler, ajans temsilcileri katılım gösterdi.

Polis Evi lokalinde düzenlenen toplantıda açıklamalarda buluna Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şanlıurfa genelinde yaptıkları çalışmalardan dolayı basın mensupları ile uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını ve bundan dolayı memnun olduğunu söyledi.

ŞİMDİYE KADAR 4360 KİLO ESRAR YAKALANDI

Şanlıurfa genelinde 2017 yılı içeresinde yaptıkları çalışmaların sayısal verilerini de açıklayan Veysel Tipioğlu, bu bakımdan Urfa genelinde esrarla mücadele de şuana kadar titiz bir çalışma yürüttüklerini bu çalışma neticesinde şimdiye kadar 4360 kilo esrar yakalayıp buy alanda Türkiye'de 81 vilayet içeresinde ikinci sırada yer aldıklarını söyledi.

'4 TON 500 KİLO EROİN YAKALADIK'

Uyuşturucu madde konusunda eroin ile de ciddi bir mücadele içinde olduklarını belirten Veysel Tipioğlu, bu konuda şimdiye kadar gerçekleştirdikleri operasyonlar ve yol kontrolleri sırasında toplamda 4 ton 500 kilo uyuşturucu ele geçirildiğini ve bu konuda da Türkiye'de 4. Sırada yer aldıklarını dile getirdi.

URFA'DA 3 MİLYON 99 BİN KİŞİ İNCELENDİ

Emniyet müdürlüğünü sadece uyuşturucu ile mücadele etmediklerini ve 2017 yılında sabit uygulama noktalarında 3 milyon 99 Bin kişi ve 1 milyon araç incelendiğini GBT uygulamalarında ilk sıralarda yer aldıklarını belirterek, "Şanlıurfa'da mala karşı işlenen suçlarda Yüzde 7'lik bir düşüş var. Son 6 ayda 313 parkta 13 Bin kişinin GBT'si incelenmiştir." dedi.

'OKUL ÖNLERİNDE 43 MOTORİZE EKİP VE 3 KRİZ EKİBİMİZ BULUNUYOR'

Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu bu yıl Türkiye genelinde uygulamaya giren Güvenli okul projesinden de bahsetti. Tipioğlu, "Tüm okullarda "güvenli okul projesi "kapsamında her okula koordinasyon görevlileri atanmış ve okul aile birlikleri ve okul yönetimleri ile koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Okul önleri ve çevrelerinde 43 motorize ekip ve 3 kriz ekibimiz okul ve çevrelerinde gerekli çalışmaları aralıksız sürdürüyor."

Son olarak Urfa'da bulunan tefecilere yönelik yaptıkları operasyonlar hakkında bilgi veren Tipioğlu bu konuda da "Şanlıurfa'da 2017 yılında tefecilere yönelik 42 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 82 kişi gözaltına alınmış,25 kişi adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir" şeklinde konuştu.

'UYUŞTURUCU İLE ALAKALI 781 KİŞİ TUTUKLANDI'

"Suçu işletmeden engellemek gayreti içinde bulunduklarını belirten Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, "Gelinen noktada memnuniyetle ifade ediyorum ki ve huzurlarımızda bütün teşkilat mensubu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Gelinen noktada özellikle mala karşı işlenen suçta, Şanlıurfa'da yüzde 7'nin azalma olduğunu belirtmek istedik. Ama bunlar yeterli değildir bir daha ki dönemde bütün gayretimiz bu suçların azaltarak devam etmesi vatandaşlarımızınız can mal ve ırzlarını koruyup Şanlıurfa'nın yaşayabilir bir huzur kenti yapmaya çalışıyoruz. Özellikle bu konularla neticesinde uyuşturucu ve eroinle mücadele konusunda çalışmalarda özellikle esrar yakalamalarında Şanlıurfa Türkiye ikincisi konumunda 4,5 tona yakın bir esrar yakalaması meydana gelmiş ve bu uyuşturucu ile alakalı da binlerce kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 781 kişi tutuklanmıştır.  Hayatımızın her alanında olduğu gibi suçun her alanında olduğu gibi Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü 'de suçun işlendiği her alanda olacak ve hiçbir şekilde boşluk bırakmayacaktır." dedi.

'DENETİM NOKTALARIN 13 BİN KİŞİ KONTROL EDİLDİ'

"Uygulama noktasında biz Şanlıurfa merkezde yaklaşık 6 aya kadar 330 kez denetim ve kontrol yapmışız" diyen Veysel Tipioğlu, "Bu denetim ve kontroller neticesi 13 bin 463 kişi kontrol edilmiş bunlardan ve bunlarla ilgili gereken işlemler yapılmıştır." diye konuştu.  

147 TANE İNTERNET KAFE DENETLENMİŞ

"Okulların açılması ile birlikte Türkiye genelinde uygulana  "Güvenli Okul Projemiz" var." Cümlelerini sarf eden Veysel Tipioğlu, "Bu proje kapsamında Şanlıurfa ili ilçeler dâhil bütün okullarda güvenli koordinasyon görevlileri atanmış ve bu güvenli koordinasyon görevlileri okul müdürleri ile rehber öğretmenlerle irtibatları sağlanmış ve yazılı olarak okulda eksiklik, aksaklık bizi ilgilendiren konularla ilgili durumlarla ilgili yazılı raporlar almış ve suratla müdahale edilmiştir. Bu okulların yapılan uygulamalarda 147 tane internet kafe denetlenmiş ve okul etrafındaki giriş ve çıkışlarını sağlamak noktasında 43 motorize ekibi görevlendirilmiştir. Bu konuda okullarımızın etrafında bizim vicdanlarımızı ve kamu vicdanlarımızı rahatsız edecek hiçbir olay ile karşılaşmadık." Diye konuştu.

URFA'DA 4365 KİLO ESRAR VE 320 KİLO EROİN YAKALANDI

"Uyuşturucu malum büyük bir problem, ama takdir ederseniz ki uyuşturucu ile mücadele etmede polis teşkilatının tek başına mücadele etmesi doğru olmaz." Sözlerini söyleyen Tipioğlu, "Uyuşturucu ile mücadele toplumu meydana getiren bütün katmanların bir araya gelip, bütün paydaşların bir araya gelip, ortak akılı ortaya koyup mücadele etmesi gerekmektedir. Şanlıurfa'da 2017 yılı sırasında 4365 kilo esrar yakalamışız. Bu esrar ile Şanlıurfa 81 vilayet içerisinde en fazla esrar yakalayan ikinci il olmuştur. Yine 320 kilo eroin yakalamıştır, yine bu rakamla Şanlıurfa Türkiye genelinde ilk dört arasında yer almıştır." İfadelerini kullandı.  

UYUŞTURUCU KONUSUNDA 716 KİŞİ TUTUKLANDI

"Bu çalışmalar neticesinde özellikle sokak satıcısı dediğimiz, kişilere yönelik ciddi bir mücadeleye girilmiş ve bu mücadele neticesi ve sokak satıcısı ile iç içe olmak kaydıyla toplamda 3 bin 411 kişi uyuşturucu temin etmekten, uyuşturucu satmaktan ve uyuşturucu kullanmaktan dolayı adli işlem yapılmış, bu adli işlemler neticesinde 716 kişi tutuklanarak ceza evine girmiştir." İfadelerini kullandı.  

'1 MİLYON 170 BİN ÜZERİNDE ARAÇ KONTROLDEN GEÇİRİLDİ

"İlçelerimizin giriş ve çıkışında merkezin giriş ve çıkışında sabit uygulama noktalarımız var." Cümlesi kullanan Tipioğlu, "2017 yılı içerisinde bu yapılan uygulamalar neticesi 3 milyon 199 bin kişi uygulamalardan geçirildi. Yine 1 milyon 170 bin üzerinde araç kontrolden geçirildi. Şanlıurfa'da arkadaşlarımız çok ciddi gayretler göstermek sureti ile suç işlenmeden ünlemek adına ciddi faydalarını gördük." Şeklinde konuştu.  

Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu'nun konuşmaları ardından söz hakkı alan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, bu operasyonlarda basın mensuplarının çektiği zorlukları ve gördükleri muamelenin sıkıntısını Emniyet Müdürü Veysel Tipioğluna aktardı. Emniyet müdürlüğünün de çalışmalarından dolayı da tebrik etti.

'TEŞKİLATTAKİ ARKADAŞLAR BASINA DAHA İYİ DAVRANMALI'

Gülebak, "Tüm geçmiş tarihte basın arkadaşlar biliyor bazı müdürlerimiz giderken tek kişiyle gittiler hava alanına bazı müdürlerimiz buradan ayrılırken dört bin konvoyla akbabaya kadar... Ve müdürümüzde bu çalışmalar görünüyor ki inşallah Allahlın izniyle giderken zaman özellikle yaptığı işlerde ve ekibin başarılı olduğunu görüyorum ekibin asayiş konusunda ve narkotik konusunda çok güzel başarıl çalışmaları var ve bunun özelikle Kutlay müdürümüzün bize Urfa'da yaptığın bize hatırlatıyor. Müdürümüzün de bu konuda gerçekten titiz olduğunu ve bu arkadaşın dediklerini gün geçtikçe anlamaya başladım. Şanlıurfa'mız için hayırlı olduğunu düşünülüyorum. Bizde Şanlıurfa basını olarak Şanlıurfa çalışan gazeteciler derneği olarak bu tip olayların ve çalışan arkadaşlarıma sevkiyat yaptığınız için zevk alsın diye bu işi yaparken teşkilattaki arkadaşlardan ricamız iş başındaki basın mensubu arkadaşlarımıza daha iyi ve daha yumuşak davranmasını istiyoruz." dedi.

Haber Ara